Zabava

bogat kulturno zabavni program

I Kampo Kaštelo će zasjati punim sjajem u adventsko vrijeme

I Kampo Kaštelo će zasjati punim sjajem u adventsko vrijeme

"Kampo KAdvent" vraća život u stari dio grada: vrijeme je za društvene igre, kvizove, radionice, vinske i gastro večeri te večernje koncerte

Kampo Kaštelo nije više zapušteni kvart ili izdvojeni adventski program, već od petka 24. studenoga živa pozornica dječjih programa i proširena ponuda ovogodišnjeg Adventa u Zadru. "Kampo KAdvent" – kako se zove ta pridružena adventska manifestacija, ponudit će djeci i njihovim roditeljima, kao i svima drugima, tijekom dana i večeri obilje raznovrsnog programa.

"Željeli smo napraviti program prije svega namijenjen najmlađima za zabavu i edukaciju, kako bi Kampo Kaštelo bilo živa pozornica, otvoren prostor igre i ponos svih naših građana. Djeci nudimo makar dva sata vremena bez mobitela i tableta“, predstavio je koordinator adventskog sadržaja u Kampo Kaštelu Borut Gatara projekt koji, kako je napomenuo, neće okončati s krajem adventskih događaja, već bi trebao postati cjelogodišnja priča. 

Tako će na jedan od najstarijih dijelova grada prošaran perivojima, zelenim površinama dijelom gradskih bedema s vidikovcem i pogledom na uvalu Jazine, postati nova interaktivna pozornica "Adventa u Zadru". Mala kapelica, crkve sv. Frane i Gospa od zdravlja te crkva sv. Ilije, potom multimedijalni prostor Arsenala, Mali Arsenal, Trg Tri bunara, kao i Morske orgulje i Pozdrav suncu – pružit će adventskim događanjima poseban ugođaj u nekom od koncerta.

Evo cijelog programa "Kampo KAdventa":

Kampo Iluzija

Program u suradnji s Muzejom iluzija odvijat će se svake subote od 25. studenoga do 30. prosinca, a nedjeljama 3., 10. i 17. prosinca na otvorenom prostoru Perivoja Gospe od Zdravlja uz interaktivni "Il' kutak". Tu će se održavati popularne didaktičke igre kao što su XXL "Hanoi tornjevi", "Mastermind" te niz manjih didaktičkih igara za djecu i odrasle i pult s informacijama o samom Muzeju iluzija. Muzej će osigurati veći broj ulaznica koje će posjetitelji osvajati kroz razne igre, sudjelovanjem na kvizovima itd.
 
Tri, četiri, crtaj

Perivoj Gospe od Zdravlja imat će desetak slikarskih štafelaja za najmlađe na kojima će moći prikazati svoje slikarsko umijeće.U svrhu približavanja uličnog slikarstva ljudima, ali i slikarstva uopće, cilj je uključiti nastavnike iz Škole primjene umjetnosti, slikare ili ulične crtače. Termini su 26. studenoga, 2., 16. i 23. prosinca.
 
Čovjekić, ne ljuti se

Na prostoru parka u perivoju iza crkve Gospe od Zdravlja djeca i odrasli imat će priliku uživo igrati nezaboravnu igru, za ovu priliku nazvanu "Čovjekić, ne ljuti se".
Popularna društvena igra, koja će biti postavljena na otvorenom, spoj je rekreacije i same svrhe društvenih igara. Termini su 26. studenoga, 3., 9., 10., 17. i 23. prosinca.
 
Tvornica Djeda Božićnjaka

Cijeli perivoj pretvorit će se u veliku tvornicu Djeda Božićnjaka gdje će na nekoliko lokacija djeca biti zabavljena igrama i likovnim aktivnostima. Bit će postavljena improvizirana pozornica gdje će se odvijati program i ponuda za najmlađe, poput društvene i umjetničke aktivacije u suradnji s Kazalištem lutaka Zadar i plesnim udrugama. Termin je uz dolazak Svetog Nikole i nastup Udruge "Gesta" u Arsenalu.
 
Mali Arsenal: "Štorijao Zadru"

Prostor Malog Arsenala bit će otvoren svakog dana od 10 do 12 sati i 18 do 20 sati, a prikazivat će se audio-vizualne projekcije s temom izgradnje Zadra od 1754. do 1943. godine.U suradnji s društvom numizmatičara, filatelista i drugim poznavateljima povijesti grada Zadra i njegovog povijesnog razvoja, izrađen je prigodan video koji će se prikazivati u Malom Arsenalu pored postojeće projekcije. Na taj način će se posjetiteljima približiti povijest grada kroz zanimljive materijale i iz perspektive koju mnogi još nikada nisu vidjeli.
 
Caffe bar NO.7: Pub Kviz

Ne treba puno riječi trošiti na vjerojatno najpopularnije društveno okupljanje u posljednjih nekoliko godina u obliku kvizova znanja poznatih pod imenom "Pub Kviz". Pored kvizova koji se održavaju na terasi, u zatvorenom (unutrašnjem) prostoru caffe bara No.7, posjetiteljima će svakodnevno biti dostupne na stotine fotografija o povijesti grada Zadra, infrastrukturi grada kroz 20. stoljeće, slike i razglednice grada Zadra koje mnogi zasigurno nisu vidjeli i koje će ih poput vremenskog stroja vratiti u povijest Zadra. Termini "Pub Kviza" su 24. studenoga i 8. prosinca, 15. prosinca je "Kotiga Kviz", dok je 22. prosinca ponovno "Pub Kviz" – specijalno izdanje.
 
Hotel Almayer: Vinske večeri uz gastro ponudu

U prostoru hotela Almayer od 23. studenog i tijekom cijelog Adventa u Zadru održavat će se vinske večeri uz gastro ponudu izabranih chefova s početkom u 19 sati.
 
Hotel Bastion: Passport Wine. Destination Food

Još jedan ekskluzivni prostor ponudit će u periodu Adventa u Zadru gastronomsko-tematske večeri po receptu chefa kuhinje Bruna Lersundia uz priznate domaće vinare. Prvi termin je 8. prosinca, passport je Zdjelarević, a destination čine izabrana jela slavonske kuhinje. 15. prosinca predstavljaju se vina Senjković uz gastro ponudu s juga Dalmacije i otoka. 22. prosinca predstavlja se fuzija hrvatske i peruanske kuhinje od Lersundija, chefa hotela Bastion. Isti chef predstavit će 29. prosinca fuziju španjolske i hrvatske kuhinje.
 
Arsenal: Adventski program

26. studenoga: predstava "Tito u raju". 30. studenoga: humanitarni koncert Lige protiv raka (21:30). 16. prosinca: koncert Đani Maršan (21:00). 21. prosinca: nastup plesne Udruge Gesta (18:00). 22. prosinca: koncert Darko Rundek. 25. prosinca: koncert Tomislav Bralić i klapa Intrade. 31. prosinca: doček Nove godine "Showtime".


Reci što misliš!