Zabava

colonia ide dalje

Napokon se oglasio i Boris Đurđević oko raspada Colonije

Napokon se oglasio i Boris Đurđević oko raspada Colonije
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Vijest o raspadu grupe Colonia, točnije razdvajanju preostalih članova Borisa Đurđevića i Indire Levak, rastužila je brojne obožavatelje. Nakon što se pjevačica na društvenim mrežama oglasila da napušta grupu, na isti način obožavateljima se obratio autor i producent te osnivač dance grupe Colonia, Boris Đurđević.

Da nešto nije u redu između Indire i Borisa, počelo se nagađati još prošle godine kada je Colonia slavila 20 godina postojanja.

'Boris je odbio sudjelovati u tom projektu', izjavila je tada pjevačica dodavši kako on ionako već 19 godina nije nastupao na sceni, pa se cijelo vrijeme osjećala kao da je sama. Autor i producent te osnivač Colonie, Boris Đurđević navodno je Indiri Levak zabranio izvođenje njegovih pjesama, a pjevačica je najavila da je vrijeme za neke druge autore.

'Dragi prijatelji i fanovi grupe Colonia,

Ovim putem Vam se obraćam kao autor, producent i osnivač grupe Colonia. Prije svega, želim zahvaliti svima vama na prekrasnim godinama koje smo proveli u pjesmama i stihovima grupe Colonia. Nažalost, nakon punih 20 godina rada benda, pjevačica Indira Levak napustila je grupu.

Referirao bih se kratko vezano na nastalu situaciju i to samo na naslove u medijima poput 'Nema više Colonije'. Istina je da Indira Levak više nije pjevačica grupe Colonia, no isto tako mogu potvrditi da Colonia ide dalje; i dalje ću stvarati nove pjesme u prepoznatljivom zvuku. U ovom trenutku mogu najaviti da se intenzivno radi na novom, tzv. best of projektu gdje ćemo u pop akustičnom izdanju obraditi najveće Colonijine hitove koji su obilježili protekla dva desetljeća domaće glazbene scene.

S tom mišlju želim završiti ovu izjavu te se u miru posvetiti novim pjesmama, idejama i projektima koje ću, kao i proteklih 12 godina, realizirati u suradnji s diskografskom kućom Menart', napisao je na službenoj stranici Colonie na Facebooku Boris Đurđević.

Boris Đurđević je autor mnogobrojnih hrvatskih hitova. Tijekom svoje karijere surađivao je s brojnim izvođačima poput Tonyja Cetinskog, Borisa Novkovića, Franke Batelić, Jacquesa Houdeka, Lane Jurčević, Jelene Rozge, Žanamari, boy banda Saša, Tin i Kedžo, Dinom Dvornikom, Hari Mata Harija, Sinova Ravnice i Slavonia Banda.

U listopadu 2014. godine grupu je napustio Tomislav Jelić Kameni koji je 1993. s Brorisom Đurđevićem osnovao grupu Colonia. Osim što je svirao, obavljao je i menadžerske poslove, a sada radi kao menadžer Nine Badrić.

Prvi album Colonie prodan je u 36 tisuća, drugi u 42 tisuće, a treći u više od 60 tisuća primjeraka. Do sada su objavili 12 studijskih albuma, a posljednji 'Feniks' objavljen je prije dvije godine.


Reci što misliš!