Zabava

koncert za sladokusce

Miroslav Tadić 8. lipnja u crkvi sv. Nikole

Miroslav Tadić 8. lipnja u crkvi sv. Nikole

Miroslav Tadić jedan od najcjenjenijih svjetskih gitarista i izvedbe redovito fasciniraju publiku diljem svijeta, gostovat će u Zadru 8. lipnja s početkom u 20 sati u jedinstvenom ambijentu crkve sv. Nikole.

Porijeklom iz Tuzle, taj svestrani umjetnik i pedagog na Sveučilištu u Kaliforniji surađivao je s najeminentnijim glazbenicima današnjice iz različitih glazbenih svjetova, poput opernoga pjevača Placida Dominga, jazz pjevačice Marie Joao, gitarista Vlatka Stefanovskog ili američkog klasičnog skladatelja Terryja Rileyja.

No ono što je najintrigantnije kod Miroslava Tadića jest njegova skromnost i poštovanje kad se obraća glazbi raznih tradicija iz kojih crpi inspiraciju. Iako već dugo živi i radi u Sjedinjenim Američkim Državama, Miroslav Tadić nikad nije izgubio nit s glazbom Balkana koja i čini okosnicu njegove suite Tužbalica, igre i uspavanke koju će izvesti na zadarskom koncertu.

Na tom će se koncertnom programu predstaviti i kao aranžer, skladatelj i improvizator, oslanjajući se na svoje bogato glazbeno iskustvo koje uključuje klasiku, jazz, blues i flamenko. Najcjenjeniji američki gitaristički časopis Guitar Player svrstao je Miroslava Tadića u 30 najindividualnijih i radikalnih svjetskih gitarista.

Dosadašnjim radom i koncertom kojim se zaključuje ovogodišnja sezona Koncertnog ureda Zadar, Miroslav Tadić šalje poruku koju bi u intervjuima znao istaknuti: „Odgovornost je glazbenika da svojim radom pokaže kako među nama ljudima ima više sličnosti nego razlika.“

Prodaja ulaznica je na Info pultu Kneževe palače od 6. lipnja u vremenu od 11 do 13 i 18 do 20 sati.

Cijene ulaznica: 70 i 60 kuna. Rezervacije na info@kuzd.hr ili 023/ 627 762.


Reci što misliš!