Zabava

prvotravanjska povorka

Trump bio ovogodišnji kralj prvotravanjske povorke u New Yorku

Trump bio ovogodišnji kralj prvotravanjske povorke u New Yorku
AP Images

Aktualni američki predsjednik prikazan je kao lutka koja spuštenih gaća sjedi na zahodskoj školjci u poljskome zahodu

Marširajući newyorškom Petom avenijom iza lutke Donalda Trumpa u stvarnoj veličini i lica prekrivenih maskom s likom aktualnoga američkog predsjednika, brojni sudionici događaja i ove su godine obilježili tradicionalnu prvotravanjsku paradu.

Kraljem događaja jednoglasno je izabran Donald Trump, kazao je organizator 32. parade Joey Skaggs. Slogan ovogodišnjeg događaja bio je: "Učinimo Rusiju ponovno velikom."

Aktualni američki predsjednik prikazan je kao lutka koja spuštenih gaća sjedi na zahodskoj školjci u poljskome zahodu što su ga sudionici parade provezli gradom na kotačićima. Skaggs je podsjetio da je prošlogodišnji kralj prvotravanjske parade bio sjevernokorejski lider Kim Jong-un.

Sudionici parade okupili su se pred Central Parkom te nastavili Petom avenijom i završili ispred Trumpova tornja u kojemu živi američka prva dama Melania sa sinom Barronom. 

U anglosaksonskim zemljama ovaj 'blagdan' nazivaju All Fools' Day, odnosno Danom svih budala. Čak je i pisac Marc Twain svojedobno zapisao kako taj dan služi "da bismo se prisjetili tko smo i što smo preostala 364 dana".


Reci što misliš!