Zabava

unatoč recesiji i štrajkovima

Počinje petodnevni karneval u Riu, grad prepun posjetitelja

Počinje petodnevni karneval u Riu, grad prepun posjetitelja
AP

Brazilske karnevalske svečanosti počinju u petak u Rio de Janeiru, mjestu najpoznatije zabave u zemlji, gdje se nakon štrajka policijski nadzor vratio na normalu i mogao bi jamčiti zabavu bez većih izgreda

Unatoč dugoj recesiji i policijskim štrajkovima koji zadnjih nekoliko tjedana izazivaju zabrinutost zbog sigurnosti, tisuće građana i turista preplavile su Rio na početku petodnevnog karnevala, a grad očekuje više od milijun posjetitelja i prihode od milijardu američkih dolara za lokalno gospodarstvo.
 
Policijski štrajk u Riju, a mnogo veći u susjednoj državi Espirito Santo, izazvali su strah od porasta kriminala za vrijeme karnevala.
 
Tijekom štrajka u toj državi, koji je trajao tjedan dana, porastao je broj ubojstava, krađa i napada.
 
Ali policijski nadzor u Riju ovaj tjedan vratio se u normalu i ulične zabave uoči početka karnevala održane su bez većih izgreda.
 
Karneval, čiji korijeni leže u tradiciji opuštanja prije strogog katoličkog korizmenog razdoblja službeno završava sljedeće srijede.
 
Glavne karnevalske povorke i druge svečanosti održat će se i u drugim gradovima, uključujući Sao Paolo, najveći brazilski grad te Salvador, gdje će povorke divovskih kola poslužiti kao pozornica za pop zvijezde i druge izvođače.


Reci što misliš!