Zabava

Virske maškare 2017.

Trodnevni spektakl za veliko finale Virskih maškara

Trodnevni spektakl za veliko finale Virskih maškara
Kažimir Škrbić/ Virski list

Za kraj petotjedne manifestacije „Virske maškare“ i svih karnevalskih uzbuđenja ostalo je najbolje od najboljeg.

Prvo će u subotu 25. veljače uz lovački tulum na Ljetnoj pozornici nastupiti Maja Šuput; nedjelja je rezervirana za tradicijske maškare i stari virski običaj šetnje maškaranih skupina po otočnim naseljima i obilaska kuća s večernjim koncertom zadarskog „Tempo Banda“, dok će na vrhuncu u utorak 28. veljače nastupiti Jasmin Stavros nakon što se uz rivu zapali virski Karneval.

2. Međunarodna karnevalska povorka Virskih maškara, Maskenbal ilustracija, Maškare ilustracija, Karneval ilustracija 2. Međunarodna karnevalska povorka Virskih maškara

Svi koncerti počinju od 20 sati na Ljetnoj pozornici, a tradicijske virske maškare s obilaskom naselja i kuća traju od jutarnjih sati s marendom u restoranu „Kotarina“ koji im sprema virski karnevalski gulaš. 

„Virske maškare“ ove su godine ponudile obilje događaja i karnevalskih fešti još od 28. siječnja, a Virani i svi posjetitelji otoka mogli su uživati u koncertu legendarnih „Gustafa“ i sve popularnijih zadarskih „Kraljica“, kao i u spektaklu Dječjeg karnevalića koji je okupio više od tisuću mališana i njihovih vrtićkih teta iz cijele Zadarske županije.

Međunarodna karnevalska povorka s nikad luđom zabavom na Ljetnoj pozornici samo je potvrdila kako manifestacija „Virske maškare“ s organizatorom „Vir turizmom“ sigurno preuzima primat prvog karnevalskog događaja u Zadarskoj županiji i Dalmaciji, pa su ova subota, nedjelja i utorak prilika svima da se upoznaju s tradicijom otoka Vira i spektaklom velikog finala manifestacije „Virske maškare“.  


Reci što misliš!