Zabava

3 2 1 kuhaj

Kuharski vrtuljak natjecateljima donosi nove probleme!

Kuharski vrtuljak natjecateljima donosi nove probleme!

Deset parova podijeljeni u dva tima večeras će se nezaboravno provesti na setu showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!', i to zahvaljujući novom zadatku. Cirkuliranje po radnim jedinicama nekima će biti zabavno, dok će pojedine natjecatelje baciti u očaj.

Produkcija showa i članovi žirija dva su tjedna dopuštali natjecateljima da se zabavljaju dok kuhaju i pritom ponešto nauče. Međutim, došlo je vrijeme da se, sada već rutinski zadaci, malo zakompliciraju, odnosno podignu na višu razinu.

Tako će u ponedjeljak natjecatelje na radnim jedinicama dočekati novi zadatak zabavnog naziva 'Vrtuljak'. Ime mu možda i jest zanimljivo i simpatično, ali njegova izvedba nije dječja igra. Naime, kandidati će unutar 75 minuta morati pripremiti jela iz unaprijed napisanih recepata, no strka i panika će nastati kada Doris zazviždi zviždaljkom! To će biti znak da se natjecatelji moraju premjestiti na radnu jedinicu ispred sebe i nastaviti kuhati 'tuđe' jelo.

Setom će se cijelo vrijeme čuti žamor, a natjecatelji neće prestati s postavljanjem pitanja - ide li umak s koprom u salatu ili se servira posebno, treba li grdobini skinuti kožu za brudet, ide li kruh u ćufte, a krušne mrvice u mesnu štrucu?

I dok će natjecateljima u timu Grad zadatak biti „fenomenalan“ i „zabavan“, pojedinci iz tima Selo se neće s time složiti. Aleksandra i Kristijan neće biti oduševljeni činjenicom da kod svakog 'tuđeg' jela nalaze nešto što treba nanovo ispravljati.

„Zadatak je ok, pokazuje kakvi smo u timskom radu i to nam ide. No, na pojedinim jedinicama vidi se da nešto fali. Morena i Nina zelje su izrezale na kockice kao za dinstanje, a zapravo treba na salatu. No, uspjet ćemo spasiti stvar jer imamo dva odbačena lista zelja…“, objasnila je Aleksandra ne znajući da je upravo Martin pokazao Moreni i Nini da zelje izrežu 'na jako tanke listiće'. I Tin i Ana, te Sara i Anna imat će problema s 'rotiranjem' na radnim jedinicama.

„Imale smo situaciju s tijestom baš na svojoj radnoj jedinici. Napravila sam tijesto koje se, prema receptu, trebalo odmoriti. No, Martin i Kristijan su ga odmah išli motati u makarone. Onda su drugo tijesto radile Morena i Nina, no kada smo se nas dvije vratile natrag svojem receptu – nije bilo niti „m“ od makarona. U zadnjoj minuti sam morala improvizirati. Sreća pa smo imali dovoljno sastojaka i kipuću vodu“, objašnjava Anna kroz smijeh.

Kako će se snaći naši natjecatelji? Doznat ćemo već večeras u 21:15!


Reci što misliš!