Zabava

domaći box office

Film "Uzbuna na Zelenom Vrhu" i dalje najgledaniji film u kinima

Film
Borna Filic/PIXSELL

"Uzbuna" je svojevrsni prednastavak dosadašnja tri filma, koji objašnjava kako je Koko postao detektiv, a dosad ga je pogledalo više od 30 tisuća gledatelja

Film "Uzbuna na Zelenom Vrhu", u režiji Čejen Černić, je i u drugome tjednu kinodistribucije najgledaniji film u hrvatskim kinima, s 30.167 gledatelja i dalje je na prvom mjestu domaćeg box officea, izvijestio je distributer "2i Film".

S 11.800 gledatelja film je prošli vikend imao najbolje otvaranje od početka serijala o Koku, nastalog prema popularnim romanima Ivana Kušana.

"Uzbuna" je svojevrsni prednastavak dosadašnja tri filma, koji objašnjava kako je Koko postao detektiv. Radnja je smještena u idilično mjestašce nadomak Zagreba, a prati Koka i njegovu malu detektivsku družinu u rješavanju niza pljački.

Prvi put na filmu u ulozi Ratka Milića – Koka pojavljuje se Marko Tocilj, a nova Marica je Sara Čolaković. U ulozi Tome pojavljuje se Alex Rakoš, u ulozi Bože Tin Gregorić, a u ulozi Žohara Jan Pentek. Uloge u filmu tumače i Jakov Piljek (Crni), Lucija Philips (Emica), Toma Serdarević (Ivo) te Dora Bilić (Nina). U ulogama Kokovih roditelja pojavljuju se Dijana Vidušin i Ozren Grabarić.

Redateljica Čejen Černić ujedno je i koscenaristica, a scenarij je napisala Hana Jušić.

Umjetnički supervizor projekta je Daniel Kušan, direktor fotografije Danko Vučinović, montažer Slaven Zečević, skladatelj Dinko Appelt, dizajnerica zvuka Dubravka Premar, scenograf Ivan Veljača, kostimografkinja Emina Kušan, a majstorica maske Martina Novaković. Producenti su Ankica Jurić Tilić i Hrvoje Pervan.

Proizvođač filma je Kinorama. Razvoj projekta podržali su Hrvatski audiovizualni centar i Program Kreativna Europa - potprogram MEDIA, a proizvodnju HAVC.


Reci što misliš!