Zabava

Kad Pažani feštaju

Porcije pečenog vola za preko 2.000 ljudi

Porcije pečenog vola za preko 2.000 ljudi

Preko dvije tisuće ljudi dobilo je porciju pečenog vola kojim je paška gradska uprava počastila Pažane i njihove ljetne goste. Majstor od kuhinje bio je Međimurac Stjepan Crnčec koji je vrhunski odradio svoj posao pa je meso bilo za prste polizati.

Pomagali su mu u mnogi domaći majstori, Valter Maričević, Miroslav Bistričić i druge jake kuharske snage Paga. Vol je stavljen na ražanj već rano popodne, dijeljenje porcija je počelo oko pet, a završilo oko tri sata iza ponoći.

"Ljudi su bili zadovoljni iako su morali čekati jer kada se jedna runda podijeli, treba čekati da se meso ispeče, pa tek onda ide druga runda," rekao nam je Crnčec.

Mnoge je oko prevarilo pa su, misleći kako će pečeni vol brzo nestati, rano došli na rivu, ali se pokazalo kako nije bilo razloga za žurbu. Dobro pečenog mesa bilo je dovoljno za sve pa je na koncu, onako uz kosti, ponešto i ostalo za majstore koji su se s pečenjem najviše namučili.

Treba li reći kako su se stranci nemalo začudili vidjevši na rivi vola na ražnju, ali su se i sami brzo priključili čekačima koji su, s tanjurićima u ruci i već odrezanim kruhom čekali svoju porciju.


Reci što misliš!