Zabava

Fešte

U paškoj Ribarskoj noći turisti uživali u morskim specijalitetima

U paškoj Ribarskoj noći turisti uživali u morskim specijalitetima

Ribarsku noć organizirali su TZG Paga i ŠRD Orada

Stotine turista uživalo je u vrhunskim morskim specijalitetima na "Ribarskoj noći" koja je na paškoj rivi održana u organizaciji TZ-a Paga i ŠRD "Orada".

Teško je tko mogao odoljeti morskim specijaltetima (Foto: J. Portada)

Na jelovniku su bili domaći rižoto od plodova mora, kuhane hobotnice s krumpirom na salatu, dagnje na buzaru, kuhani volci, slani inćuni u maslinovom ulju, svježe školjke, na gradelama pečene srdele, skuše, arbuni, lignje.

Gradonačelnik Andreja Bukša je i sam dao doprinos "Ribarskoj večeri" poklonivši veliku kašetu srdela. Dok su stariji članovi "Orade" bili zabavljeni kuhanjem i pečenjem, mlađi su čistili ribu i školjke.

"Dok ovdje čistimo turisti se najbolje mogu uvjeriti kako je sve što se nudi friško, tek izvađeno iz mora," rekao je "Oradin" junior Danijel Grašo. Drugi junior, Adrian Alaburić hvatao se i posla s gradelama i lignjama.

Oko štandova su se čuli različiti jezici, slovenski, češki, njemački, francuski, no treba ipak reći kako je najviše bilo Talijana koji morskim specijalitetima ne mogu odoljeti.

Momci iz Orade znaju ribu dobro i spremati, a ne samo loviti

 
"Sve je bilo dobro organizirano i pripremljeno, a turisti su bili oduševljeni jelima," rekao je Ivica Bobić, predsjednik ŠRD "Orada". "Svi su naši članovi, i stariji i mlađi dali doprinos kako bi ribarska noć tako dobro uspjela."

Bobić se zahvalio Turističkoj zajednici na organizaciji i Gradu Pagu na pomoći.


Reci što misliš!