Zabava

Mađarske prostitutke postaju poduzetnice

Mađarske prostitutke postaju poduzetnice

Postoji veliki interes među prostitutkama jer one žele raditi legalno kako bi mogle dobiti kredite i koristiti se raznim državnim povlasticama

Prema novom vladinom planu usmjerenom prema povaćanju poreznih prihoda, mađarske prostitutke mogu postati poduzetnice, objavila je Porezna uprava u ponedjeljak.

Glasnogovornica Porezne uprave Agnes Bakonyi rekla je da će vlada pomoći svim prostitutkama koje žele postati poduzetnice savjetujući ih kako voditi knjige i kako ostvariti sva prava.

Prostitucija je već legalizirana u nekim zonama u Mađarskoj, a nova vladina mjera trebala bi industriju seksa izjednačiti s drugim gospodarskim aktivnostima. Vlasti su u sklopu plana smanjenja proračunskog deficita najavile oštru borbu protiv sive ekonomije, te vjeruju da dio poreznih prihoda mogu povećati i oporezujući prostituciju.

"Oko 20 tisuća ljudi živi u Mađarskoj od prostitucije. Prošle je godine, kako se procjenjuje, u industriji seksa okrenuto oko 180 milijardi forinti (milijardu dolara), na što nisu plaćeni porezi", rekla je Bakonyi.

Čelnica udruge prostitutki Agnes Foldi kazala je da se oko 500 žena već prijavilo za dobivanje dozvola, te da je 20 dozvola već izdano.

Foldi je kazala da postoji veliki interes među prostitutkama jer one žele raditi legalno kako bi mogle dobiti kredite i koristiti se raznim državnim povlasticama.


Reci što misliš!