Zabava

Koncerti i ulaznice

Koncert Led Zeppelina najunosniji

Koncert Led Zeppelina najunosniji

Prosječna cijena ulaznice za koncert održan 10. prosinca iznosila je nešto više od sedam funti

Povratnički koncert glazbenih velikana Led Zeppelina koji su koncert održali u londonskoj 02 Areni bio je najunosniji potez 2007. kada se govori o preprodaji ulaznica.

Prosječna cijena ulaznice za koncert održan 10. prosinca iznosila je nešto više od sedam funti, no zbog velikog interesa cijena karte za taj koncert narasla je do vrtoglavih 125 funti (oko 1.350 kuna). Prijave su se primale putem interneta, a pravo na kupnju ulaznica određivalo se lutrijom. U spektakularnom koncertu uživalo je dvadesetak tisuća obožavatelja iz svih dijelova svijeta. Dobra stvar je što je sav prihod otišao u dobrotvorne svrhe. Prema nekim izvješćima, stanoviti Kenneth Donnell iz Glasgowa platio je 83.000 funti (oko 850.000 kuna) za dvije ulaznice.

Drugi na listi najunosnije preprodaje karata je koncert Barbare Streisand održan na istom mjestu, u koncertnoj dvorani 02. Obožavatelji su za dobar provod uz glazbene hitove morali izdvojiti oko 287 funti, što iznosi nešto više od tri tisuće kuna po ulaznici.

Vrtoglavu cijenu dosegle su i ulaznice za privatni koncert grupe The Eagles koji je održan 31. listopada u Londonu. Ulaznice za uživanje u svevremenskim hitovima nisu se mogle nabaviti u slobodnoj prodaji. Ponuđene su samo bogatim uglednicima iz glazbene industrije, a oni su iz novčanika morali izvaditi čak 990 funti plus porez. Ovu brojku nemamo srca preračunati u kune!

 


Reci što misliš!