Zabava

Karneval

Gradonačelnik pobjegao pred novom vlašću

Gradonačelnik pobjegao pred novom vlašću

Organizacijski odbor Ninskih maškara 2008. sastojao od mladih Ninjana koji su pokazali da se uz pomoć gradskih institucija na njih može računati i u budućim projektima

U organizaciji i pod pokroviteljstvom Grada Nina i Turističke zajednice grada Nina u Ninu su održane Ninske maškare 2008. U petak 25. siječnja ključevi Grada došli su u ruke novoj vlasti.

Novi ninski Kralj u gradonačelničkoj je fotelji uživao kratko, ali slatko (Foto: ezadar.hr)

Do samog čina primopredaje nije došlo jer je aktualnog gradonačelnika nije bilo. Novu vlast dočekali su zavezani lancuni spušteni s prozora na kojima je visio ključ Grada i poruka - Gradonačelnik pobjegao pred novom vlašću. Novi Kralj ninskih maškara, nakon ustoličenja, krenuo je zajedno sa svojim maškaranim pukom u povorku i skupljanje priloga po Klanicama.

Ninske marškarice održane su u subotu. Povorka je krenula od vrtića "Morska vila" do Trga Ninskih maškara gdje je održan prigodni program. Redom su nastupale ninske mažoretkinje zatim djeca iz vrtića, odplesavši dva plesa te učenice osnovne škole iz plesne skupine "Alba". Sa završetkom svih nastupa pročitana je presuda malome Krnji koji je zatim bio zapaljen na radost mališana.

Odmah nakon maškarica, starija maškarana povorka sa svojim Kraljem obašla je stario dio Nina prikupljajući priloge čime je završio jutarnji dio događanja i otpočeo dnevni odmor Ninskih maškara.

U popodnevnim satima na Trgu Ninskih maškara započeo je večernji dio programa uz nastup Bepa Matešića i Kantadura. Na trgu je upriličena prodaja lutrije i besplatna degustacija hrane i piće koje su spremili lokalni ugostitelji. Malo prije 19 sati kod Donjeg mosta, nakon čitanja presude zapaljen je glavni krivac za sve nedaće, veliki Krnjo.

Zabava na otvorenom trajala je do 20 sati da bi se od 21 sat nastavila u disko klubu Venus uz nastup grupe "Mares". Disko-program sastojao se od izvlačenje bogate lutrije, karaoka natjecanja-"Raspjevane maškare" te odabira naj-grupne maske kojeg su osvojile "Mame-gljive".

Važno je napomenuti da se organizacijski odbor Ninskih maškara 2008. sastojao od mladih Ninjana koji su pokazali da se uz pomoć gradskih institucija na njih može računati i u budućim projektima.


Reci što misliš!