Zabava

Premijera filma

Kung Fu Panda: Crtić koji je prešišao ‘Seks i grad’

Kung Fu Panda: Crtić koji je prešišao ‘Seks i grad’

Spoj virtuozne animacije, borilačke akcije i humora prilagođenog obiteljskoj razonodi pokazao se kao dobitna kombinacija

Panda Po ne izgleda poput kung fu borca. Krupan je i debeo, teško se kreće, a najveća strast su mu okruglice njegova oca, vlasnika mjesne zalogajnice. Ako Po i posjeduje nekakvu perspektivu, ta je u nasljeđivanju obiteljskog posla, tj. kulinarstva i ugostiteljstva, međutim, i tu mu nedostaje ono nešto - tajnoviti začin koji poznaje jedino tata.

Nije da Po nema nikakve veze s kung fuom. On je strastveni obožavatelj te vještine i skuplja figurice svojih idola, ali na isti način na koji se djeca oduševljavaju filmom i filmskim zvijezdama: sam, naime, ne zna izvesti nijedan od poznatih borilačkih pokreta.

Neizbježna katastrofa

Stoga su svi uvjereni da je posrijedi zabuna kada ga majstor Oogway (zahvaljujući tome što je kornjača dočekao je duboku starost) proglasi sljedećim Zmajevim ratnikom. To je titula koju dobiva samo jedan vrhunski borac, i to tek onda kada njihovu svijetu prijeti naizgled

'Kung fu panda' u hrvatska kina stiže 3. srpnja
neizbježna katastrofa. Nju predstavlja strašni sivi tigar Tai Lung, koji se upravo oslobodio iz zatvora s tisuću čuvara i želi se obračunati sa svima koji su mu svojedobno uskratili naslov Zmajeva ratnika. Može li Po zaustaviti Tai Lunga? Majstor Shifu, koji u svemu mora slušati Oogwaya, smatra da je to čista glupost i da su to jedino u stanju napraviti njegovi najbolji učenici - Tigrica, Ždral, Bogomoljka, Majmun i Guja.

No što ako Po ipak posjeduje skrivene sposobnosti? Kad Shifu shvati da kod pande sve funkcionira kroz želudac, promijenit će strategiju i početi vjerovati da je Oogway možda imao pravo. Simpatični Po junak je novog crtića "Kung fu panda", koji je ovog vikenda detronizi-rao "Seks i grad" s prvog mjesta američke top-liste i zaradio impresivnih 60 milijuna dolara bruto. Tim rezultatom iznimno je zadovoljna kompanija DreamWorks, glavni konkurent moćnom Disneyju na tržištu crtića, kojoj je lik pande skriveni adut za potencijalnu franšizu.

Pohvale publike i kritike

Dosad je kompanija najviše uspjeha postigla sa serijalom "Shrek" te filmom "Madagaskar", čiji je nastavak u završnoj fazi: "Kung fu panda" će se po svoj prilici pridružiti tom probranom društvu, jer su neobičnom kombinacijom virtuozne animacije, akcijskog filma i obiteljske razbibrige zadovoljni kako publika tako i kritika. Na nedavnoj promociji 3-D kina u Kaptol centru vidjeli smo i vrlo efektnu najavu za taj crtić.

U Americi ga, naime, uz ona redovna, 2-D kina, prikazuju i IMAX kina, koja posreduju savršenu iluziju trodimenzi - onalnosti. Kada film 3. srpnja stigne u naša kina, ponadajmo se da ćemo ga vidjeti i u zagrebačkim 3-D dvoranama, jer će jedino u njima vizualno bogatstvo "Kung fu pande" imati potpuni učinak na gledatelja.


Reci što misliš!