Majmuni
U Japanu konobare i majmuni
Slatki majmunčići čak imaju i dozvolu za rad
Bilo bi fora da ti za ručkom u restoranu sok donese majmunčić umjesto konobara, zar ne? U restoranu Kayabukiya u Japanu dva malena majmuna zaposlena su baš kao konobari koji poslužuju goste.
Spretni zaposlenici nose uniforme i zovu se Yat-chan i Fuku-chan te oduševljavaju goste svojom pojavom. Yat-chan ima dvanaest godina i vrlo se brzo kreće između stolova, uzima narudžbe od gostiju i mami osmijehe na lice.
Dvije godine mlađi Fuku-chan bez problema gostima nosi jela i dodaje vrući ručnik. U Japanu je običaj da prvo njime operete ruke, a tek onda naručujete sake, tradicionalno piće.
Slatki majmunčići čak imaju i dozvolu za rad, a veseli gosti uvijek ih nagrade njihovom omiljenom poslasticom - zrnima soje.
Da vlasnik ne bi iskorištavao životinje, majmuni rade u smjenama po dva sata dnevno, a sve nadzire tamošnje Društvo za zaštitu životinja.
Vezane vijesti
-
-
-
-
"Svake godine imamo iste probleme, a nakon posljednjeg slučaja odlučili smo u hotelu zaposliti isključivo žensko osoblje"
Izdvojeno
-
Grad Benkovac je kroz provedbu Intervencijskog plana s ciljem rješavanja problematike stambenog zbrinjavanja svojih građana tijekom 2023. godine izgradio 2 stambene zgrade u ulici Plemena Lapčana na Kaštelu u Benkovcu.
-
Ozbiljna ekološka promišljanja inspirirala su ovogodišnju božićnu dekoraciju Škole primjenjene umjetnosti i dizajna!
-
Tjedni horoskop od 16. do 22. prosinca 2024.
-
U petak 13. prosinca otvorene su prijave za Akademiju Raise the Bar, besplatni obrazovni program Coca-Cole HBC Adria, koji je namijenjen konobarima, baristima i barmenima s najmanje godinu dana radnog iskustva u ugostiteljstvu i turizmu.
Reci što misliš!