Zabava

Rohtenburg

Film o rotenburškom kanibalu

Film o rotenburškom kanibalu

Film je snimljen prije tri godine, no premijera u Njemačkoj zakazana je tek za tjedan dana i to zbog zakonske zabrane

Film Rohtenburg, snimljen prema istinitom događaju i prati priču o Arminu Meiwesu, takozvanom rotenburškom kanibalu. Godine 2001. ubio je, raskomadao i pojeo žrtvu koju je upoznao putem interneta, prenosi HRT .

Film je snimljen prije tri godine, no premijera u Njemačkoj zakazana je tek za tjedan dana i to zbog zakonske zabrane. Naime, Meiwes, koji služi doživotnu kaznu, sudskim je putem nastojao spriječiti snimanje i emitiranje filma, tvrdeći da će mu nanijeti emocionalnu štetu. Potkraj svibnja, sud je ipak presudio suprotno.

Nastojali smo snimiti potpuno iskren i realan film, koji nije niti krvav, niti pornografski ili voajerski. Film pokušava analizirati kako se nešto takvo može uopće dogoditi, izjavio je glavni glumac Thomas Kretschmann.

Kanibalova žrtva, Bernd Brandes, tražio je nekoga tko će zbrisati njegov život bez traga. Ubojstvo je bilo dogovoreno. Na suđenju je Meiwes isticao da je bila riječ o eutanaziji, no sud nije prihvatio objašnjenje.

Unatoč zastrašujućoj temi, njemački glumac tvrdi da je snimanje proteklo u smijehu. Ironično je to što je sam kanibal prodao prava na priču, dok ih je kasnije probao osporiti.

O slučaju Armina Meiwsa napisano je nekoliko knjiga, a u svojim ga pjesmama često spominju Rammstein i Marilyn Manson.

 

 


Reci što misliš!