Zabava

Nova sezona tv showa

Tko će plesati sa zvijezdama?

Tko će plesati sa zvijezdama?

U ciklusu emisija popularnog showa gledat ćemo osam plesnih parova

Peta sezona najgledanije zabavne televizijske emisije u Hrvatskoj - Plesa sa zvijezdama, počinje 30. listopada u 20 sati na HTV 1, a nove parove očekuju i nova pravila, doznaje 'Jutarnji list'.

Najzanimljivija i najvažnija promjena u pravilima jest novi način ispadanja - umjesto zbrajanja glasova publike i žirija i izbacivanja para s najmanjim brojem bodova, od ove sezone će dva para s najmanje bodova (zbrojeni glasovi žirija i publike) na kraju svake emisije ponovno plesati PLES ODLUKE, a ispadat će onaj par koji dobije manje glasova od strane ŽIRIJA. Dakle, glasovi publike (uz žiri) odlučivat će o redoslijedu i o dva najlošija para, ali će žiri odlučivati tko će ispasti iz emisije. Pravila za finale ostaju ista kao i do sada - presudnu riječ u odluci o pobjedniku imat će publika.

Druga promjena u pravilima jest bodovanje bečkog valcera - u petoj emisiji će svi parovi, uz redovni ples, otplesati i bečki valcer, za što će biti ocijenjeni zajedničkom ocjenom žirija (žiri će se dogovoriti o ocjeni svakog para, odnosno donijet će ju zajedničkim vijećanjem - za razliku od redovnog plesa za koji se zbrajaju bodovi svih članova žirija, za valcer se dobiva jedna ocjena - maksimalna ocjena za redovne plesove je 40, a za valcer je 10).

Treća promjena jest u bodovanju redoslijeda: ukoliko su prva dva para bila izjednačena po broju bodova - oni su dobivali broj bodova za prvo mjesto, dok je sljedeći par dobivao bodove za treće mjesto. Od sada će taj par dobivati bodove za DRUGO mjesto.

A provi koje ćemo gledati su:

1. SANJA DOLEŽAL I HRVOJE KRAŠEVAC

2. BOJAN JAMBROŠIĆ I MARTINA BASTIĆ

3. NERA STIPIČEVIĆ I DAMIR HORVATINČIĆ

4. IVANA BRKLJAČIĆ I MARKO HERCEG

5. ZIJAD GRAČIĆ I TIHANA DEVČIĆ

6. PETAR VLAHOV I ANA DOMIŠLJANOVIĆ

7. HRVOJE RUPČIĆ I MARIJA STOŠIĆ

8. MILA HORVAT I ROBERT SCUBERT

JL/ezd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.