Zabava

Riječke Hartera

Mohawke zaključio listu izvođača riječke Hartere

Mohawke zaključio listu izvođača riječke Hartere

Hartera se održava na lokaciji bivše Tvornice papira, počinje takozvanim Nultim danom 14. srpnja kad nastupaju Hladno pivo, Pasi, Diskurz te Krešo i Kisele kiše

Hudson Mohawke, SBTRKT i Scratcha DVA,  te domaći producenti Eddy Ramich, Aeon i Iggy Dub posljednja su imena ovogodišnje liste izvođača popularnog riječkog festivala Hartera.  Hudson Mohawke, SBTRKT i Scratcha DVA spadaju u sam vrh klupskog undergrounda, a nastupit će na Red Bull Music Academy pozornici, prenosi danas.hr

Hudson Mohawke je svojedobno ušao u anale britanskog DMC natjecanja kao najmlađi sudionik njegova finala ikad. Danas važi za jednog od najuzbudljivijih producenata u katalogu kultne izdavačke kuće Warp za koju je, nakon što je skrenuo pozornost na sebe brojnom neizdanom produkcijom i DJ miksevima, 2009. objavio debut album »Butter«. Tada su krenule i gaže po svim velikim događajima koja prate aktualna glazbena strujanja. 

Nevjerojatno svježim zvukom koji zahvaća UK bass, garage i techno, maskirani londonski producent SBTRKT j e u protekle dvije godine doživio meteorski uspjeh. Njegovi su ga radovi katapultirali na glavne podije Fabrica i Berghaina, turneje s imenima poput Holy Fuck i Modeselektora te lineupe brojnih velikih festivala.

Samo dva tjedna uoči nastupa na Harteri na etabliranijoj etiketi Young Turks izlazi mu dugoočekivani debitantski album. Scratcha DVA, ljubitelj naočala čudnovatih oblika, već godinama pliva vodama britanskog undergrounda kao DJ, producent, vlasnik labela DVA Music i radijski voditelj na poznatom RinseFM-u. Njegov je pristup žanrovski vrlo neopterećen, pa se u njegovim setovima nađe dubstepa, grimea, funkya, dnb-a, pa čak i bass heavy housea. Najpoznatija izdanja zasigurno su ona za eminentni Hyperdub. 

Od domaćih pulena tu su Eddy Ramich, najangažiraniji hrvatski DJ u inozemstvu i polovica projekta Eddy meets Yannah, te Aeon i Iggy Dub koji će se pridružiti već poznatim izvođačima Red Bull Music Academy pozornice – Photeku, Pearson Soundu i Ikoniki. 

 Podsjetimo, Hartera festival održava se na lokaciji bivše Tvornice papira, počinje takozvanim Nultim danom 14. srpnja kad nastupaju Hladno pivo, Pasi, Diskurz te Krešo i Kisele kiše. Cijene ulaznica su 79 kuna za Nulti dan, ulaznica za petak 15. srpnja stoji 100 kuna, a za subotu 16. srpnja 160 kuna. Festivalska karta stoji 220 kuna, a paket koji uključuje i Nulti dan 279 kuna.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.