Zabava

Australsko-hrvatsko prijateljstvo „CrOz"

Grupa Meritas kreće na put za Australiju

Grupa Meritas kreće na put za Australiju

„CrOz" festival se ove godine održava po prvi puta, a uz zajedničko predstavljanje bogatstva hrvatske i australske tradicije i kulture, festival je i humanitarnog karaktera

Anita Valo i Meri Jaman sa svojim bendom Meritas kreću put Australije, gdje će od 12. do 18. studenoga svoju autorsku glazbu predstavljati u Melbourneu, Sydneyu i Geelongu! Prije svega, 12. i 13. studenoga održat će dva koncerta na otvorenom, na Federation Squareu, u sklopu festivala australsko-hrvatskog prijateljstva „CrOz".

Gotovo tri godine nakon njihove uspješne turneje u SAD-u na kojoj su zajedno s Jelenom Radan održale niz uspješnih koncerata, pred Meritasicama je novi glazbeni izazov na potpuno novom glazbenom tržištu o čemu Anita Valo ususret odlasku u Australiju kaže: „Stvarno je uzbudljivo kad ti se pruži prilika da svoju glazbu možeš predstaviti na još nedoživljenom mjestu i novoj publici, jednom novom tržištu.

Na Federation Squareu u Melbourneu ćemo izvoditi naše autorske pjesme na engleskom, hrvatskom i njemačkom jeziku, jer festival obuhvaća multikulturalnu publiku. Već i sama pomisao na ove predstojeće nastupe predstavlja nam veliki izazov!" Poziv bendu za sudjelovanje na ovom festivalu, otkriva Meri Jaman, pristigao je još prije dvije pune godine, neposredno nakon njihove američke turneje, a ova potpuno nova prilika nastavlja težnju benda da se predstavi najrazličitijim publikama izvan okvira naše države.

„Težile smo uvijek ideji da nam glazba prevlada jezičnu barijeru, tako da nam je lijepa okolnost da pjesme za naš predstojeći album već duže vrijeme pripremamo i na engleskom jeziku, a u Melbourneu ćemo ih sada imati priliku i izvoditi," naglašava Meri.

Inače, „CrOz" festival se ove godine održava po prvi puta, a uz zajedničko predstavljanje bogatstva kako hrvatske, tako i australske tradicije i kulture, festival je također i humanitarnog karaktera, te će se uz izvedbu programa u sklopu festivala također prikupljati novčana sredstava za dječji odjel Opće bolnice u Vukovaru i za australsku fondaciju Davida Wirrpande koja se bavi obrazovanjem Aboridžina. Nakon dva koncerta u Melbourneu, Meritas će sa svojim glazbenicima, Tinom Ostrešom i Zdeslavom Klarićem, također održati koncert u Geelongu 17.11., te u Sydneyu 18.11. gdje će nastupati u sklopu Dana hrvatske kulture.

Bit će to prilika da na svim koncertima predstave i svoje aktualne hitove „Perfect Love" koji je najavio izlazak njihova predstojećeg, petog po redu studijskog albuma, nakon kojeg je uslijedio singl „Budi blizu" i aktualni „Ples".


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.