Zabava

Nove albume planiraju objaviti

Madonna, Severina i Lady Gaga kreću u osvajanje publike

Madonna, Severina i Lady Gaga kreću u osvajanje publike

u 2012. godini, brojne domaće i strane zvijezde najavile su nove albume

Gotovo godinu dana nakon objave albuma "21", Adele je i na početku 2012. opet zasjela na vrhove top-lista prodaje albuma, no ubrzo iz Amerike stiže odgovor na njezin uspjeh u liku Lane Del Rey koja će u posljednjem tjednu siječnja objaviti debitantski album "Born To Die", piše slobodnadalmacija.hr

- Pjesme koje sam napisala hommage su pravoj ljubavi i priznanje divljem životu - izjavila je ta mlada pjevačica. Izlazak njezina prvijenca poklopit će se s objavom albuma "Old Ideas" Leonarda Cohena, koji će u Hrvatskoj izdati diskografska kuća "Menart". U pitanju su tek neki od novih albuma koje u samom startu 2012. očekuju ljubitelje strane glazbe, te ujedno najavljuju još jednu zanimljivu diskografsku godinu tijekom koje ni domaće snage neće sjediti prekriženih ruku.

Vremešni Cohen (77), potičući na suosjećanje i poštenje, u desetak novih pjesama obrađuje neke od ključnih dilema ljudskog života - odnos prema ljubavi, seksualnosti, transcendentalnom biću, gubitku i smrti , što je prije nekoliko mjeseci dao naslutiti na primanju španjolske književne nagrade "Principe de Asturias".

U prvom kvartalu 2012. stiže i novi album nedavno preminule Cesarije Evore, koji uključuje i neobjavljene pjesme, kao i "Best Love Songs" talijanskog kantautora Erosa Ramazzottija, s njegovim najljepšim ljubavnim pjesmama te novim singlom "Inevitabile" u duetu sa sunarodnjakinjom Giorgiom. Koncem ožujka album planira objaviti i pop zvijezda Madonna, a novi nosač zvuka najavila je i Lady Gaga. Popis nadolazećih domaćih izdanja s etiketom "Menarta" starta izlaskom albuma Lollobrigide koncem siječnja, Svadbas će svoj uradak predstaviti sredinom veljače, a koji tjedan kasnije Postolar Tripper.

U ožujku stižu nosači zvuka Slavonia banda, Marija Huljeva i Ede Maajke čiji nadolazeći "Štrajk mozga" najavljuje singl "Panika" koji, pak, progovara o siromaštvu, korumpiranim političarima, krizi duha i morala, odgovornosti medija, kao i običnim ljudima, radnicima, na rubu egzistencije i životnog elana. Travanj je rezerviran za ST!llness, Pink studio, Luku Nižetića i Bou, a do konca godine nova će izdanja objaviti Tak, Victor Alibi, Mračni predmet želja, Priki, Libar, Sexy Motherfuckers, Meritas, Filip Dizdar, Colonia, Yammat, Ivana Kindl i Jelena Radan.

U "Dallas Recordsu" najavljuju albume Severine, Bojana Jambrošića, skupine Mavi Kan, te debitantski nosač zvuka Carle Belovari. Na tržištu bi se trebali pojaviti i dugonajavljivani studijski albumi Bajage i Plavog orkestra. Beograđanin ga je nedavno najavio singlom "Ako treba da je kraj", dok su Sarajlije to odavno učinili pjesmama "Amerika" i "Revolucija". Lista izvođača "Croatia Recordsa" koji će u 2012. objaviti nosače zvuke prilično je duga - nove pjesme, izvedbe uživo i kompilacije publika može očekivati od Magazina, Crvene jabuke (unplugged), Elvisa Stanića, Ane Rucner, Parnog valjka, Miroslava Tadića, Gorana Bare i Majki (Live "Tvornica"), Mladena Grdovića, Markiza, Jacquesa Houdeka, Giuliana, Dražena Zečića, sarajevske grupe Vrtlog, klapa Godimenti i Sv. Florijan, skupina Picksiebner i Feminnem, Rade Šerbedžije, Thompsona, Dalibora Bruna, Prljavog kazališta...

U prvoj polovici godine u izdanju "Aquarius Recordsa" albume će izdati Tedi Spalato, Marko Tolja, Luky, očekuje se i novi Urban. Splitski kantautor Luky je s nadolazećeg albuma "Hvala: )" nedavno izbacio treći singl - "Djevojku čudnih očiju", a na proljeće planira promotivnu koncertnu turneju. "Hvala: )" je njegov treći kantautorski album na kojemu se Luky ponovno predstavlja u višestrukoj ulozi skladatelja, tekstopisca i producenta, te je ujedno i završni dio trilogije o Arariti.

Diskografska kuća "Dancing Bear", uz velik broj stranih izdanja, uključujući i ona "best of", ali i brojna reizdanja, najavljuje nove albume izvođača kao što su Green Day, Eric Clapton, Cee-Lo Green, Linkin Park, Stone Temple Pilots, Nek, Sean Paul, Paolo Nutini, Wilco, Neil Young, Bruno Mars... Što se domaćeg terena tiče, pored netom objavljenih albuma poput dvostrukog CD-a + DVD The Bambi Molestersa "A Night in Zagreb", CD-a "Naša stvar" slovenskog pjevača Guštija, te Hrvatskog festivala klapa i mandolina Opatija 2011., u "Dancing Bearu" navode kako tijekom 2012. albume planiraju objaviti Goribor, Kawasaki 3P, Ignor, Đani Stipaničev i klapa Kampanel.

SD/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.