Zabava

18. Karnevalić 057

Karnevalić 057 službeno "otvorio" dane karnevalskog veselja u Zadru

Karnevalić 057 službeno

Ove godine se u dva dana održavanja Karnevalića, očekuje više od 1500 djece, predškolaca i osnovnoškolaca grada Zadra i Zadarske županije

Maškarana povorka naših najmlađih danas je službeno "otvorila" dane karnevalskog veselja i zabave koje će ove godine trajati od četvrtka, 16. veljače do utorka, 21. veljače.

Mališani osamnaestog po redu Karnevalića 057 jutros su u povorci krenuli s Branimirove obale, pozdravili prolaznike mosta, Trga, Kalelarge i na kraju se okupili u Arsenalu gdje ih je dočekao zabavni program pjesme, plesa i predstavljanje maski.

Ove godine se u dva dana održavanja Karnevalića, očekuje više od 1500 djece, predškolaca i osnovnoškolaca grada Zadra i Zadarske županije. Karnevalić 057 tradicionalno organizira Radio 057 i 057info portal, uz pokroviteljstvo Grada Zadra i Zadarske županije. Sponzori Karnevalića su: Shopping centar Supernova, Turisthotel, Tankerska plovidba, Maraska, Liburnija, Zadarski list, Mercator i Arsenal.

Danas su u Arsenalu nastupali dječji vrtići Radost (Galeb, Jadran, Bili Brig, Grigor Vitez, Pčelica, Bokanjac, Vruljica, Voštarnica), dječji vrtić Šuškalica, Osnovne škole (Krune Krstića, Šimuna Kožičića Benje - Puntamiški tići, Voštarnica) i igraonica Casper. Više od tisuću mališana je, zajedno sa svojim odgojiteljicama, pokazalo svoje veliko umijeće i beskrajnu maštu kada defilirajući gradom u šarenim i veselim maskama. Karnevalić 057 i ove je godine prigoda našim najmlađima da se predstave sa svojim plesnim i glumačkim nastupima, a istovremeno da se i međusobno provesele.

Kao i svake godine do sad, maštovitosti nije nedostajalo. Vidi se da su i ove godine odgojiteljice i mališani uložili veliki trud i rad kako bi ponosno odradili Đir svojim gradom. Maske su zaista za svaku pohvalu i iskreno mislimo kada kažemo da ih se ne bi posramili niti u Riu! Bilo je tu zaista raznovrsnih maski: od malih Pink Pantera, doktora, doktorica i medicinskih sestara, Djed Mrazova i Djed Mrazica, čuvara šuma, Štrumpfova, dinosaura, praljudi do malih, vrijednih dimnjačara.

Mališani su tako navijestili karnevalsko ludilo koje kreće danas, 16. veljače, a traje do utorka, 21. veljače, zadnjeg dana Karnevala, kada će se program odvijati u Varoši uz nastup grupe ZARATINO. Cijeli program Karnevala možete pogledati ovdje .

Sutra je drugi dan Karnevalića 057. Maškarana povorka kreće s Branimirove obale u 9:30 sati, također preko mosta, Trga, Kalelarge ali ovaj puta se zaustavljaju na Forumu gdje će biti organiziran jednako ispunjen zabavni program. Na pozornicu će stupiti dječji vrtići Sunce (Duga, Ciciban, Jazine, Maslačak, Vladimir Nazor, Smiljevac) i dječji vrtići Manulica, Zvjezdica, Gardelin, Kocka kockica, Pinokio, Vrapčić, Klokan, More, Kockica, Loptica, Žuto pače.

Mališani vam ovim Karnevalićem poručuju: Maske na lice, ''odjenite" se u radost i veselje, ostavite brige po strani i pridružite nam se! Mi smo spremni za najluđu zabavu u godini!


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.