Zabava

Zadarski Karneval 2012.

U tijeku su posljednje pripreme za tradicionalnu karnevalsku povorku

U tijeku su posljednje pripreme za tradicionalnu karnevalsku povorku

Povorka svoj "đir" započinje okupljanjem od 15 sati na parkiralištu ispred ''Ljepotice"

Nakon nekoliko dana karnevalskog „zagrijavanja" koje je započelo još u četvrtak dječjim Karnevalićem 057 i prigodnim programom za najmlađe, došla je i nedjelja, dan koji će obilježiti tradicionalna karnevalska povorka. Ove godine se očekuje sudjelovanje većeg broja karnevalskih skupina iz Zadra i Zadarske županije, kao i iz ostalih hrvatskih regija.

Velika karnevalska povorka, sastavljena od pučkih maškaranih skupina iz Zadra i bliže ili dalje okolice, svoj ''đir'' započinje okupljanjem od 15 sati na parkiralištu ispred ''Ljepotice" na Branimirovoj obali.

Povorka će se s parkirališta uputiti uobičajenim pravcem preko Jazina i Obale kralja Tomislava prema Narodnom trgu, odakle će, nakon pojedinačnog predstavljanja karnevalskih skupina, vesela povorka nastaviti Kalelargom i Forumom. Bit će tu MK Beštije, paške mažoretkinje, bokanjačke ''Bleke i konji'', skupine iz Dikla, Stanova, Puntamike, Nina, Biograda, Benkovca, Silbe, Sali, te mnogi drugi.

Novost ovogodišnjeg Karnevala je završetak povorke u zadarskom klubu Arsenal, gdje će se održati zabava za sve karnevalske skupine i ''maškarane" Zadrane uz prigodni glazbeni program Bepa i Karneval Band-a.

Na posljednji dan Karnevala, u utorak, 21. veljače, program će se do ponoći ponovno „preseliti" u Varoš gdje će se održati nastup grupe Zaratino. Za izbor najboljih pojedinačnih maski moguće se prijaviti do 22 sata, nakon čega će „strogi" karnevalski žiri izabrati i proglasiti 3 najbolje pojedinačne maske Zadarskog Karnevala 2012.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.