Zabava

Dvije večeri domaće glazbe

Vraća se ''Zadarfest"!

Vraća se ''Zadarfest

Unatoč problemima s kojima se suočio kao organizator, Damir Bucić, vlasnik agencije Amor, ne odustaje od Festivala zabavne glazbe Zadar, svojevrsnog nastavka popularnog ''Zadarfesta''. Započele su prijave skladbi, koji će biti otvoren do 20. travnja.

''Festival zabavne glazbe Zadar pokrenut je 2010. godine u organizaciji Agency "Amor" i već u prvoj godini svoga postojanja okupio je zavidan broj renomiranih izvođača i ponudio obilje dobre glazbe po uzoru na Zadar Fest koji je godinama okupljao najbolja glazbena imena i koji je bio među najprestižnijim Hrvatskim festivalima'', kaže Bucić.

Kao i na prethodnom festivalu i ove godine organizatori planiraju okupiti veliki broj renomiranih izvođača iz Hrvatske i iz cijele regije i prirediti potpuni glazbeno scenski spektakl kakav i priliči jednoj takvoj manifestaciji.

Festival zabavne glazbe Zadar ugostio je brojna estradna imena kao što su Magazin sa pobjedničkom pjesmom Kemija, a nastupili su i Mladen Grdović, Dražen Zečić i grupa Banana, Hari Rončević, Vinko Coce, Dalmatino, Teška Industrija, Alen Vitasović, Zoran Jelenković, Bepo Matešić, Ivana Kovač, Amir Kazić Leo, klapa Sol, klapa Kampanel, Ivica Sikirić Ićo, Ivan Zak, Mladen Burnać, Mario Battifiaca, Lidija Bačić, Petar Dragojević, Antonija Šola, Saša Lozar i mnogi drugi.

''Ovim putem se zahvaljujemo svim medijima koji su popratili Zadarski festival a to su: diskografska kuća Hit Records, Narodni radio, HRT, Nova tv, Zadarski list,Slobodna Dalmacija, Vox tv, Novi radio ,radio Dalmacija, Cro sound portal ,radio Zadar, 057 radio ,BNM radio, radio Pag, Narodni list, Vox regional, Antena Zadar, Znet portal, eZadar portal i svi ostali koji su putem svoga medija pomogli u promidžbi festivala zabavne glazbe Zadar'', poručuje Bucić. "Festival zabavne glazbe Zadar 2012." održat će se u Zadru, a sastojat će se od dva dijela

Prvi dio festivala bit će održan u srpnju, a sastojat će se od dvije večeri. Prva večer će biti Dalmatinskog i Mediteranskog glazbenog izričaja, a druga večer zabavnog i pop rock karaktera.

U dvije večeri će nastupiti po 20 izvođača od kojih će po 5 izvođača iz svake večeri ići direktno u završnicu festivala koji će se održati u studenom, gdje će nastupiti renomirani izvođači koji će na festival ući direktno sa pozivnicama, tako da će u završnici svake večeri nastupiti po 15 renomiranih izvođača sa pozivnicama i pet izvođača koji prođu kroz kvalifikacije u ljetnom dijelu.

''Upravo tako osiguravamo mladim i manje renomiranim izvođačima da izbore završnicu festivala i uđu u jednu od dvije finalne večeri sa najboljim imenima glazbene scene.

Također ćemo dodijeliti prestižnu nagradu sveukupnom pobjedniku ljetnog kvalifikacijskog dijela a to će biti snimanje kompletnog CD-a koji će biti izdan u jednoj od najrenomiranijih izdavačkih kuća u Hrvatskoj, snimanje glazbenog spota za festivalsku skladbu kao i radijsku i televizijsku promociju.U završnici festivala biti će kao i uvijek dodijeljene brojne nagrade a sveukupni pobjednik festivala bit će onaj izvođač čija skladba bude najizvođenija a dodijelit će se na "Festivalu zabavne glazbe Zadar 2013." godine'', poručuje Bucić.   

Pravila natječaja

Natječaj za skladbe za "Festival zabavne glazbe Zadar 2012." koje će biti izvedene u srpnju u Zadru i koje će kandidirati za veliko finale u studenom.

Izvođač je dužan dostaviti prijavu na natječaj najkasnije do 20. Travnja 2012. godine  koja mora sadržavati slijedeće:
1.Naziv skladbe i izvođača kao i kontakt telefon.
2.Ime i prezime autora glazbe,teksta i aranžmana.
3.Kvalitetnu snimku skladbe na CD-u,(dva primjerka).
4.Na natječaj se mogu poslati i ranije objavljene skladbe ako izvođač sa istim već nije sudjelovao na nekom natjecanju.
5.Autori i izvođač nemaju pravo povlačenja prijavljenih skladbi nakon što ih pošalju na natječaj.
6.Autori skladbi odabranih za izvedbu prihvaćaju sve festivalske uvjete i prenose pravo na organizatora da odabrane skladbe izvede,tiska i prenese preko radija i televizije te da ih snimi na nosače zvuka i slike odnosno da sva ili neka prava prenese na treću osobu.Sva ostala prava autor pridržava za sebe.
7.Autori odabranih skladbi obvezuju se sa organizatorom potpisati izdavački ugovor.

Na natječaj se mogu prijaviti izvođači iz cijele regije bez obzira na glazbeni žanr.Kao i uvijek do sada presudna će u odabiru skladbi biti kvaliteta stihova i glazbe.Sve skladbe na natječaj za "Festival zabavne glazbe Zadar 2012." poslati na adresu:
Agency "Amor"
Seline 33
23244 Starigrad


Web adress:www.zadarski-festival.com


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.