Lider Trend otkriva
Gastrosnob - što više jedem to više vrijedim
Lider Trend otkriva koje skupine ljudi najviše utječu na gastronomsku scenu.
Lead Gastrosnobovi i gastropornografi dvije su vrlo bliske skupine ljudi čiji je broj sve više u porastu. Ako je za vas hrana više od samo hrane i ako ste ovisni o fotografiranju hrane ili strastveni gledatelj kulinarskih kanala možda i vi pripadate jednoj od ovih skupina, piše she.hr
Jeste li primijetili sve više umjetničkih slika poslužene hrane koje vaši frendovi 'sheraju' na svojim Facebook, Instagram i Twitter profilima? Uživate li pretjerano u tim slikama, bilo da ste i vi među onima koji ih 'postate' ili vam jednostavno cure sline nad takvim fotkama, pripadate u skupinu koju zapadni mediji nazivaju gastropornografi. Druga skupina vrlo slična ovoj koja je također u rastućoj putanji su gastrosnobovi.
Kako piše novi broj Lider trenda, magazina za kulturu življenja, ovi drugi su skupna koja ima višestruk utjecaj na gastronomsku scenu. To su ljudi kojima sol nije samo sol, na spomen makarona u svijest ne dozivaju tjesteninu, egzotična hrana za njih (više) nije egzotična, kupuju organsko, a umjesto hrvatskih izraza preferiraju francuske kulinarske jezične vratolomije.
Oni su ponosna vrsta koja na hranu i doživljaj hrane gleda kao na sredstvo potvrde svog životnog statusa. Što više jedu, to više vrijede, a što više znaju, to su moćniji. Iako uživanje u hrani prati čovjeka od njegovih ranih dana, povijest gastrosnobova nije tako davna i seže do vremena nakon Drugog svjetskog rata kada su se američki vojnici odlučili pozabavit francuskom gastroscenom, a turisti pohrlili istražiti europsko kulinarsko nasljeđe.
No mrzili li vi ili ne gastorsnobove, oni su ti koji vam olakšavaju odabir pravih namirnica i restorana. Nametanjem svojih gastronomskih stajališta postaju vrijedan izvor informacija za one koji se bave gastrobiznisom te posredno sudjeluju u kreiranju trendova u cijeloj industriji. Neke od tih nadolazećih trendova donosi novi broj Lider trenda u priči o gastrosnobovim i njihovom nastanku, zajedno s korisnim uputama i preporukama kako biti gastrosnob s kojim se svatko želi družiti.
she.hr/eZd
Vezane vijesti
-
Kada nam se dogodi da smo zaboravili četku za rumenilo ili kosu, idealno ju je posuditi od prijateljice kao spas u zadnji čas, ali to može imati i negativne zdravstvene posljedice.
-
Sve što vam treba su andol ili aspirin i dobro ih je imati uza sebe dok hodate prirodom. Ako vas ubode pčela, osa, stršljen, obad ili neki drugi insekt, odmah malo navlažite tabletu i stavite na mjesto uboda.
-
HNK Zadar poziva da i ove godine, 27. ožujka s obilježimo Svjetski dan kazališta. Ovaj put uz domaću uspješnicu, legendarnu komediju Ive Brešana, PREDSTAVA HAMLETA U SELU MRDUŠA DONJA.
-
Prvi hrvatski održivi muzej, Muzej odbačenih predmeta, autorica Irene Boćkai i Ane Katulić, stiže u Zadar.
Izdvojeno
-
U prvoj utakmici 17. kola HNL-a Slaven Belupo je kao domaćin svladao Goricu sa 2-1 (0-1). Gosti su poveli golom Medina Gashija (8), no Alen Grgić (67) i Antonio Jagušić (82) su u nastavku preokrenuli.
-
U Dalmaciji će osobito na otocima puhati jako jugo, a popodne sjeverozapadni vjetar. Bit će promjenjivo, povremeno uz kišu, lokalno moguće i obilnim pljuskovima. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 10 °C, u unutrašnjosti niža, između 2 i 4 °C, a popodnevna od 9 do 14 °C
-
Bacivši pogled na impozantan niz priznanja koje je Audiardov najnoviji i svakako najluđi uradak u dugovječnoj karijeri do sad prikupio, čovjek bi lako mogao steći krivi dojam kako se pred njim doista nalazi najimpresivnije filmsko ostvarenje godine, ali istina je potpuno drugačija.
-
Mjerenje inteligencije kod životinja prilično je škakljiva stvar. Međutim, provedeni su brojni pokusi kako bi se testirale sposobnosti sićušnih mozgova kukaca. Rezultati su iznenađujući.
Dodavanje novih komentara je onemogućeno.