Zabava

Festivali

Jubilarni 10. Seasplash festival oduševio

Jubilarni 10. Seasplash festival oduševio

Jah bless sa štinjanske ljepotice.

U nedjelju 22.7. završio je deseti po redu Seasplash festival koji se održavao od 19. do 22. srpnja u Puli. Za razliku od priješnjih izdanja ovogodišnji Seasplash festival je vraćen korijenima i ponovo se održavo u Štinjanskoj tvrđavi Punta Christo, što je bio pun pogodak.

U atmosferi više od stoljeća stare tvrđave organizatori su napravili izvrsni prostor za festival. U potpuno novom ruhu, na 4 open air pozornice, i dnevni chillout stage na plaži, uz pregršt novina s izuzetno dobrom ponudom, posjećenost Festivala bila je izuzetno dobra. A i lineup izvođača je bio na visokoj razini. Zvijezde festivala bili su britanski Vibronicsi, Dreadzone Ruts D.C. te Joke, DJ Madd i Paprika Korps uz odličnu pratnju domaćih bandova i Dj-eva.

Za sve koji vole ritmove reggae, dub, ska, dubstep, jungle, drum'n'bass, hip-hop, elektronske i plesne glazbe ovaj vikend je bio najbolje mjesto koje su mogli posjetiti. Četvrtak su otvorili Ruts D.C. uz pratnju bivše pjevačice Zion Traina Molare. Uz moglo bi se reći malo prerano postavljen koncert headlinera večeri atmosfera je već od ranih večernjih sati bila i više nego odlična. Nakon zagrijavanja live koncertom fokus se prebacio na Soundsplash stage gdje je odličnim nastupom otvorio pulski DJ 207 nakon kojeg je dubstep setom Dj Diaz pripremio atmosferu Dj Madd-u koji je završio večer žestokim ritmovima i najavio izvrstan nastavak festivala.

Drugi dan je bio rezerviran za live nastupe Joke-a i Paprika Korpsa na Livesplash stageu. Izvrsne live svirke rasplesali poklonike ska i dub glazbe i podigle festivalsku atmosferu iako je broj posjetitelja bio malo manji od očekivanog. Izvrsne nastupe sa Livesplash stagea nastavili su na drugim floorovima, a posebnu ulogu u večeri je odigrao izvrstan Dubsplash stage koji je pružao žestoke dub ritmove i cijelo vrijeme bio krcat rasplesanim posjetiteljima.

Subota je bila rezervirana za zvijezde festivala, čije nastupe je mogao pokvariti neverin koji se motao oko Pule, ali čini se da su ga dobre vibracije skrenule dalje od tvrđave. Započeli su izvrsni Dreadzone sa kojima smo imali priliku i popričat. Oduševljeni lokacijom festivala i atmosferom inace zahtjevne pulske publike mogli smo vidjeti sreću i zadovoljstvo na licima frontmena i basiste koji su bili iznenađeni kako su dobro primljeni. Ovo je jedan od festivala koji će im sigurno ostati u pamćenju, a kako kažu rado bi se vratili u Istru u privatno aranžmanu. Nažalost pretrpam raspored im nije omogućio da uživaju duže u festivalu jer su već sljedeći dan svirali u Ljubljani. Publiku koju je izvrsno pripremio Dreadzone preuzeli su Vibronicsi koji su iskoristili ozvučenje Soundsplash stagea do maksimuma. Izvrstan koncert u njihovoj režiji podjestio je na 2. godinu Seasplaha na kojoj su nastupili i po običaju pokazali kako to rade pravi majstori.

Za finale festivala organizatori su ostavili domaće D'n'B snage i Filipa Motovunskog. Vjerna ali malobrojna publika po dosta lošem vremenu nije mirova ni malo. Uz manje tehničke probleme uzrokovane vjetrom party se nastavio do ranih jutarnjih sati, a šačica najzagriženijih je neumorno plesala do samog kraja. Back to the roots je bio pun pogodak uz sve pohvale organizatorima koji nisu dali mjesta propustima. Jedino što možemo reći da je letvica ovim festivalom postavljena dosta visoko i da bi sljedeće godine bilo lijepo vidjeti i neke veće i aktualnije zvijezde tokom više večeri.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.