Zabava

Najveći broj odigranih uloga

Svestrani Saruman: Christopher Lee na svoj 92. rođendan izdao novi heavy metal album

Svestrani Saruman: Christopher Lee na svoj 92. rođendan izdao novi heavy metal album

Leejevi obožavatelji znaju da glumac ima školovan glas te da je skoro postao operni pjevač. Zanimljiv je i podatak da je legenda horrora vjerojatno u krvnom srodstvu s Karlom Velikim te da je tijekom Drugoga svjetskog rata bio britanski tajni agent u Drvaru

Ikona britanskog glumišta, Christopher Lee koji se proslavio ulogom u horror filmu "Drakula" iz 1958. godine, objavio je danas da je izdao novi heavy metal album pod nazivom "Metal Knight", prenose mediji.

 

Glumac danas slavi svoj 92. rođendan.

Glumac poznat po dubokom baršunastom glasu već je snimio nekoliko heavy metal albuma. Objasnio je da je to vrsta glazbe koju povezuje s naučnom fantastikom i uklapa se u svijet horror filmova u kojima je glumio.

Lee se okušao u mnogim glazbenim žanrovima, a svoj prvi metal album "Charlemagne: By The Sword" izdao je 2010. godine. U svibnju prošle godine objavio je i njegov nastavak "Charlemagne: The Omens Of Death", postavši još tada najstariji heavy metal izvođač u povijesti, prenio je France presse.

Prošle je godine u prosincu njegova heavy metal inačica božićnog klasika "Jingle Bells" prigodno nazvana "Jingle Hell" nekoliko tjedana bila na Billboardovoj ljestvici najprodavanijih singlova.

Lee je tada imao 91. i po godinama je nadmašio bivšeg najstarijeg rekordera Tonyja Benneta koji je imao 85 kada je 2011. snimio pjesmu "Body and Soul" u duetu s Amy Winehouse.

 Metal Knight

"Metal Knight" koji će se u prodavaonicama naći idući ponedjeljak ima sedam pjesama. Dvije pjesme s albuma ovaj zaljubljenik u Moliereov jezik pjeva na francuskom. To su "Toreadorova pjesma" iz Bizetove opere "Carmen" i "My Way" koja je proslavila Franka Sinatru. Leejevi obožavatelji znaju da glumac ima školovan glas te da je skoro postao operni pjevač. Zanimljiv je i podatak da je legenda horrora vjerojatno u krvnom srodstvu s Karlom Velikim te da je tijekom Drugoga svjetskog rata bio britanski tajni agent u Drvaru.

Christopher Lee glumio je u više od 300 filmova. Mlađim je generacijama poznatiji kao Saruman iz "Gospodara prstenova" i "Hobbitu" te grofu Dooku iz "Ratova zvijezda", a stariji ga pamte i kao Drakulu te Bondova smrtnog neprijatelja Scaramanga.

U šezdesetgodišnjoj karijeri Lee je nastupio u više od 250 filmova i serija, pa je prema Guinnessovoj knjizi rekorda međunarodna filmska zvijezda s najvećim brojem odigranih uloga.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.