Zabava

Umiljata životinja

Osječki ZOO vrt jedini u Hrvatskoj ima afričke divlje pse

Osječki ZOO vrt jedini u Hrvatskoj ima afričke divlje pse

Osječki Zoološki vrt jedini u Hrvatskoj ima afričke divlje pse - mužjaka već dvije godine, a od prije nekoliko dana i ženku koja je onamo došla odlukom koordinatora Europskog programa za ugrožene vrste iz francuskoga zoološkog vrta.

Tatjana Elez iz osječkoga Zoološkog vrta ističe kako je riječ o životinjama koje žive u čoporu pa je "afrički divlji pas jedva dočekao društvo i već se prvi dan rodilo prijateljstvo među životinjama".

Divlji afrički psi smješteni su u nastambi veličine 48 metara četvornih, uz koju ide i 1800 metara četvornih ograđenog prostora.

"Bilo bi nam jako drago da naš par afričkih divljih pasa dobije i prinovu, a čini se po njihovu ponašanju da bi se to moglo dogoditi", rekla je Elez.

Objasnila je kako je riječ o sisavcima, mesožderima iz porodice pasa koji su rasprostranjeni jedino u Africi, ali su pod zaštitom kao ugrožena vrsta. "Upravo zato bilo bi nam drago da se uz našu brigu i osiguravanje dobrih uvjeta proširi potomstvom ta ugrožena vrsta", istaknula je.

Osječki Zoološki vrt prostire se na 11 hektara, u nastambama i na otvorenome živi 560 jedinki i 80-ak vrsta te još 20 vrsta u akvariju, rekla je Tatjana Elez.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.