Zabava

Više od 150 izvođača

The Garden Festival na lokaciji Tisno održava se 10. i posljednji put

The Garden Festival na lokaciji Tisno održava se 10. i posljednji put

The Garden Festival, prvi festival elektronske glazbe na hrvatskoj obali koji je inspirirao cijelu festivalsku scenu u Hrvatskoj, ove će se godine jubilarni 10. i posljednji put održati od 1. do 8. srpnja na lokaciji u Tisnom, najavili su u utorak organizatori.

 

Ove godine The Garden Festival nudi program s više od 150 izvođača, čak 23 zabave na brodovima, kao i zabave u klubu Barbarella's, a među izvođačima bit će svjetski poznati Bonobo, Seth Troxler, DJ Harvey, Paranoid London, Nightmares On Wax...

"Na lokaciju The Garden Tisno dolazi i novi talijanski Movement festival, promotori iz Torina s iskustvom rada u Detroitu, stoga očekujemo i porast posjeta iz Italije", poručio je Nick Colgan, jedan od osnivača The Garden Festivala i domaćin lokacije The Garden Tisno.

Nakon The Garden Festivala, na istoj lokaciji u srpnju i kolovozu će se i dalje održavati festivali Electric Elephant, Stop Making Sense, SunceBeat i Soundwave, koji svake godine privuku veliki broj turista.

The Garden Festival je pokrenuo interes za Tisno i cijelu Šibensko-kninsku županiju. Prošle se godine, prema turističkom vodiču Lonely Planet, Tisno našlo na visokom drugom mjestu destinacija koje se moraju posjetiti, a ostvareno je 30.000 noćenja, istaknuo je direktor Turističke zajednice Tisno Filip Henjak.

"Tisno zahvaljujući svim festivalima na lokaciji The Garden Tisno stoji uz bok velikim svjetskim turističkim destinacijama. Zahvaljujući tome dobivamo sjajnu turističku promociju koju ne bi mogli platiti", naglasio je načelnik općine Tisno Ivan Klarin.

Za posjetitelje iz regije (Hrvatske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i Kosova) osigurane su ulaznice po sniženim cijenama - tjedna ulaznica iznosi 700 kuna, a grupna "6 za cijenu 5" 3500 kuna. Dnevne cijene iznose od 90 do 200 kuna.

Ove godine održava se posljednji The Garden, a već od iduće se priprema Love International festival. Riječ je o engleskim promotorima koji će donijeti svoju viziju festivala i brendirati Tisno kao mjesto za odmor i zabavu, priopćili su organizatori festivala.

 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.