Zabava

Najava događaja u Zadru

Koncert Neprijatelja, Pavela i još mnogo toga očekuje nas ovog tjedna u Zadru

Koncert Neprijatelja, Pavela i još mnogo toga očekuje nas ovog tjedna u Zadru

I ovaj tjedan manifestacija Đir po gradu nudi nam razne zabavne događaje. Već večeras vas na Trgu Petra Zoranića zabavljaju Neprijatelji sa svojim urbano domaćim hitovima, a u 19 sati održat će se božićni koncert u katedrali sv. Stošije.

 

U ponedjeljak možete poslušati  koncert grupe Pavel. Grupa Pavel predstavit će u Zadru svoj novi singl "Poslije nas" i materijal s novog albuma kojim će se predstaviti na nadolazećem Zagrebačkom festivalu 22. siječnja 2016.!

„Pjesma je počela život kao kvazi sevdah, pa smo je utjerali u texmex, i sad je ispala nekakav slavensko-meksički hibrid, koliko god to čudno zvučalo. U svakom slučaju je drugačija od onog što smo dosad radili. Iako je o idućem albumu još rano govoriti, budući da neće van prije kraja iduće godine, moram naglasiti da singl zapravo uopće ne predstavlja zvuk albuma na kojemu radimo. Taj idući album bit će vjerojatno najšareniji dosad, od indie folka preko irske tradicionalne do countryja i ciganske glazbe. Nećemo sad odjednom svirat isključivo neosevdah u texmex maniri, to bi bilo ograničavajuće" izjavio je Aljoša Šerić povodom objave novog singl.

Koncert se održava na Trgu Petra Zoranića u sklopu manifestacije Advent u Zadru i Đir po gradu.

U utorak, 29. prosinca,  u Gradskoj loži održat će se Božićni koncert klapa s otoka Paga, na Narodnom trgu u organizaciji Narodnog muzeja Zadar. U srijedu od 17 sati održat će se predstava Legenda o četvrtom kralju u sklopu programa humanitarne akcije Putevima sv. Frane uz glazbeni program u izvedbi volontera Samostana sv. Frane i Backstage radionice, također na Trgu Petra Zoranića

Od 20 sati nastupit će bend Vafunkoolers koji će vas zabaviti uz dobre ritmove disco, funky, soul, blues i house glazbe.

 

Doček Nove godine

I ove godine Grad Zadar i Turistička zajednica grada Zadra organiziraju doček Nove godine u Zadru! Stara godina ispratit će se na više mjesta unutar gradske povijesne jezgre, s ciljem privlačenja raznolike publike i veselih gostiju. Razni izvođači i bandovi će nas na najljepši mogući način, uz pjesmu i ples, uvesti u Novu 2016. godinu!

Posjetitelji će moći birati i prošetati između nekoliko pozornica koje će se nalaziti na Narodnom trgu, na Trgu Petra Zoranića, u Varoši i na Forumu. Na centralnoj pozornici na Narodnom trgu nastupit će Bepo Matešić, David Ricov i grupa Kanela, a na Forumu će svirati Black Coffee i Zadar Express. U Varoši, na pozornici na terasi caffe barova Kult i Dišpet svirat će odličan zadarski mladi band Neprijatelji uz pratnju DJ-a.

Na adventskoj pozornici na Trgu Petra Zoranića nastupit će grupa Vista uz vrhunski show i iznenađenje - hologramski virtualni koncert Michaela Jacksona!


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.