Zabava

Virski karneval & maškare 2016.

Maškare preuzele vlast u Viru

Maškare preuzele vlast u Viru

Zašto doći na virski kareval? Zvijezde domaće estrade, maškarana gomila, ludorije, spektakl tradicijske virske procesije s kukanjem i žalopojkama, a ni domaći gulaš nije za baciti.

Sinoć je bilo ludo i nezaboravno na terasi Kotarina. A u narednim danima očekuje nas još mnogo toga!

Manifestacija „Virske maškare“ osim tradicionalnih motiva i običaja – od obilaska kuća po mjestu i pjevanja, kuhanja karnevalskog gulaša, procesije i žalopojki do spaljivanja Krnje ili Karnevala po virski – upotpunjena je imnogim drugim karnevalskim detaljima: simboličkom primopredajom „ključeva vlasti“ u prvom tjednu maškaranih ludorija, organizacijom više glazbenih koncerata s velikim estradnim zvijezdama i dodjelom nagrada za nabolje maske i maškarane grupe u svakom od pet tjedana „Virskih maškara“.

Više od mjesec dana ludorija na otoku Viru vrijedi vidjeti i doživjeti; po starinski iz naselja Centar, Torovi i Lozice obići sva virska domaćinstva i napraviti pokoji dišpet, kušati slasni gulaš po domaći u restoranu „Kotarina“, oplakati i spaliti Karnevala te sudjelovati u maškaranim zabavama svake subote od 9. siječnja do 9. veljače.

A zabave će biti za svakoga napretek …

Svirati će još „Gazde“, pa Maja Šuput, Jasmin Stavros, „Rockatansky band“ i „Grupa Vista“, a onda na vrhuncu slavlja neponovljivi Mladen Grdović.

Treba li bolje pozivnice?


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.