Zabava

Sve mačke nažalost nemaju topli dom

Beč mačkama lutalicama gradi "hotele"

Beč mačkama lutalicama gradi

Kućice se naime po cijeni od 300 eura mogu naručiti kod bečke udruge malih „Jugend am Werk"

Mačke lutalice imaju doduše krzno, ali im je u zimskim uvjetima ipak potrebno suho i toplo sklonište. Bečke gradske vlasti stoga svake zime podižu takozvane „hotele za mačke".

 

Sve mačke nažalost nemaju topli dom i vlasnike koji ih hrane i maze. Kao i u svim drugim gradovima i u Beču ima mačaka lutalica koje su njihovi vlasnici ostavili na ulici i koje se pogotovo u zimskim uvjetima grčevito bore za život. Čestu su pothranjene i iscrpljene, a posebnom mi teško padaju snijeg i hladnoća.

Bečke gradske vlasti stoga svake zime u suradnji s udrugom „Vier Pfoten" diljem grada postavlja takozvane „hotele za mačke". Riječ je o toplinski izoliranim kućicama od punog drveta. One pružaju dovoljno mjesta za dvije do tri mačke, a imaju i malo predsoblje koje se može koristiti za hranjenje životinja. Krov je vodootporan i može se otvoriti, kako bi volonteri koji se brinu o životinjama redovito mogli mijenjati slamu u kućici i čistiti je.

Svi se bečki ljubitelji životinja osim volonterskim pomaganjem prilikom čišćenja kućica i hranjenje životinja u projekt mogu uključiti i izgradnjom vlastitih hotela.

Kućice se naime po cijeni od 300 eura mogu naručiti kod bečke udruge malih „Jugend am Werk", a gradskih ih stručnjaci za zaštitu životinja potom postavljaju na ona mjesta u gradu, gdje je primijećena posebno velika populacija mačaka lutalica.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.