Zabava

dodjela nafrada u la-u

La La Land pobjednik Zlatnih globusa

La La Land pobjednik Zlatnih globusa
AP

U Los Angelelsu su noćas dodijeljeni Zlatni globusi. Trijumfirala je glazbena komedija "La la land" koja je sa rekordnih sedam osvojenih nagrada postala najnagrađivaniji film na Zlatnim globusima

Veliki favorit opravdao je očekivanja, film redatelja Damiena Chazellea La La Land osvojio je sve nagrade u kojima je bio nominiran. Nagrađen je za najbolju komediju, najbolji scenarij, najboljeg redatelja, najbolju glazbu i najbolju originalnu pjesmu, a globuse su ponijeli i glavni glumci Ryan Gosling i Emma Stone.

Kad je u pitanju TV produkcija najboljom dramskom serijom proglašena je serija ‘The Crown’ dok je najboljom komedijom ili mjuziklom proglašena serija ‘Atlanta’

"Hvala redatelju na ovoj prilici i na viziji i predanosti i Rayanu koji je bio najbolji partner, hvala svima, ovo je film za sanjare."

Najboljom dramom proglašen je ‘Moonlight’, najboljim film na stranom jeziku je ‘Elle’, dok je najboljim animiranim filmom proglašen Zootopia.

Zlatni globus za najboljeg glumca u drami osvojio je Casey Affleck za ulogu u filmu ‘Manchester by the Sea’.

Najbolja glumica u drami je Isabelle Huppert (uper) za izvedbu u filmu ‘Elle’. Najbolja glumica u sporednoj ulozi u drami je Viola Davis "Fences", dok je Zlatni globus za najboljeg glumca u sporednoj ulozi u drami osvojio Aaron Taylor Johnson za film ‘Nocturnal Animals’.

Večer je obilježio i govor dobitnice nagrade za životno djelo Meryl Streep u kojem je kritizirala Donalda Trumpa.


Reci što misliš!