Zabava

Otkazivan koncert u Sjevernoj Karolini

Springsteen iznenada otkazao koncert zbog sramotnih zakona izglasanih u Sjevernoj Karolini

Springsteen iznenada otkazao koncert zbog sramotnih zakona izglasanih u Sjevernoj Karolini

Bruce Springsteen trebao je ove nedjelje nastupiti u Greensborou u Sjevernoj Karolini, no slavni glazbenik iznenada je otkazao svoj koncert. Razlog za to je set zakona kojim se drastično ograničavaju prava LGBT osoba, a Bruce je svoj stav o tim zakonima napisao u izjavi za javnost objavljenoj na Facebooku.

 

"Kao što znate, Sjeverna Karolina upravo je izglasala HB2, koje mediji nazivaju 'kupaonskim' zakonima. HB2 - koji se službeno naziva Zakonom o privatnosti i sigurnosti u javnim objektima, diktira koje javne WC-e transrodne osobe smiju koristiti. Još važnije, ovaj zakon narušava prava LGBT građana da tuže one koji krše njihova prava na radnom mjestu. Niti jedna druga skupina stanovnika Sjeverne Karoline nije suočena s takvim teretom. Prema mom mišljenju, to je pokušaj ljudi, koji ne mogu podnijeti napredak koji je naša zemlja napravila u priznavanju prava svih njenih građana, da sve to unište", poručio je slavni glazbenik .

Dodao je da upravo sada u Sjevernoj Karolini postoje brojne skupine, tvrtke i individualci koji se nastoje suprotstaviti tom zakonu.

"Uzimajući to u obzir, mislim da je vrijeme da i ja i bend pokažemo solidarnost s tim borcima za slobodu. Kao rezultat toga, molim naše fanove iz Greensboroa da prime moje iskrene isprike, otkazali smo koncert najavljen za nedjelju, 10. travnja. Neke stvari su važnije od rock koncerta, a ova borba protiv predrasuda i zatucanosti, koja se događa dok ja ovo pišem, jedna je od njih. To je najjače sredstvo koje imam da podignem glas protiv onih koji nas guraju nazad umjesto naprijed", poručio je.

Oni koji su kupili ulaznice dobit će povrat novca na blagajnama, a Springsteenova objava izazvala je brojne reakcije. Među onima koji su ga podržali je i predsjednička kandidatkinja Hillary Clinton.

"Hvala ti, Bruce. Stojim uz tebe, tvoje LGBT fanove i njihove suborce. Moramo se boriti dok svaki Amerikanac - u Sjevernoj Karolini i šire - ne bude mogao živjeti bez diskriminacije", napisala je.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.