Zabava

Obitelj

Oliver i Gibonni najavili zajednički koncert u Puli

Oliver i Gibonni najavili zajednički koncert u Puli

Prvi zajednički koncert kojim će Oliver Dragojević i Zlatan Stipišić Gibonni promovirati zajednički album "Familija" održat će se 27. kolovoza u pulskoj Areni.

O tomu što sve očekuje publiku na koncertu, novinarima su danas otkrili Oliver i Gibonni, pulski gradonačelnik Boris Miletić te ravnatelj Arheološkog muzeja Istre Darko Komšo.

Album "Familija" objavljen je u travnju, a u nešto više od mjesec dana prodajni rezultat je izniman pa je direktor izdavačke kuće Aquarius records, Boris Horvat na samom početku čestitao Oliveru i Gibonniju te im uručio nagradu Hrvatske glazbene unije za dijamantnu nakladu. Oliver i Gibonni imali su brojne glazbene suradnje i međusobna gostovanja na koncertima zbog čega je publika uvjerena da su održali mnogo zajedničkih koncerata, no, kako je istaknuto na konferenciji za novinare, imali su dosad dva takva koncerta: 1994. u Zagrebu na maksimirskom stadionu te 2007. upravo u pulskoj Areni.

Posebnost koncerta 27. kolovoza jest i u tomu što će taj zajednički koncert biti prilika za promociju njihovog jedinog zajedničkog albuma.

Sve pjesme na albumu napisao je Gibo, a album je nastajao malo na Korčuli, malo u Splitu, kroz dvije godine druženja, dugih razgovora i puno glazbe, kazao je Oliver Dragojević te dodao da je album i dobio ime "Familija" jer ga doživljavaju kao neku svojevrsnu obiteljsku suradnju.

"Puno smo toga prošli zajedno, puno smo rečenica izmijenili u životu, dugo smo planirali da ćemo nešto zajednički napraviti, ali tek smo u posljednje dvije godine uspjeli uloviti vrijeme i emociju za album koji je, što je najvažnije, izvrsno primljen od publike".

Skladbe s albuma već su dobro poznate glazbenoj publici koja je već u prvim danima prodaje ulaznica za koncert u Puli potvrdila da se suradnja dvojice nagrađivanih s nestrpljenjem iščekuje u koncertnoj verziji. Karte su u prodaji online putem www.eventim.hr te na svim prodajnim mjestima Eventima, a u ovih desetak dana koliko su dostupne publici već je rasprodana gotovo polovina Arene.

Gibonni i Oliver vidno su zadovoljni tim podacima i poručuju svima koji će na koncert doći da ih čekaju ne samo skladbe s albuma 'Familija' već i skladbe kojima su obilježili živote svoje brojne publike.

Posebno podršku koncertu dao je i gradonačelnik Grada Pule Boris Miletić koji je podsjetio na činjenicu da je koncert koji su Giboni i Oliver imali u pulskoj Areni 2007. privukao publiku ne samo iz Hrvatske, nego i čitave regije.

"Za Pulu je iznimno važno da se istakne i kao koncertna destinacija, da privučemo nove goste i kroz koncerte koji se organiziraju u našemu gradu. Koncert koji će upriličiti Oliver i Gibonni zasigurno je upravo takav događaj za koji se, kako smo i čuli, publika priprema s velikim iščekivanjem", poručio je Miletić te zahvalio glazbenicima na tomu što će pulski koncert biti prvi na kojemu će promovirati svoj zajednički album.

 

 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.