Zabava

Ljeto u Rijeci

U srpnju Rijeka postaje oaza festivala

U srpnju Rijeka postaje oaza festivala

Rijeka i okolica, dolaskom srpnja, postaju oaza onima kojima ljeti treba ipak nešto više od čistog mora i zlatnog sunca.
Nastupom performera, plesača, parkour akrobata, cirkusanata i cijelog ansambla HNK Ivana pl. Zajca, u centru grada započele su sinoć Riječke ljetne noći.

 

 "Istaknuo bih dva programa. Prvi je gostovanje njujorške kultne legendarne skupine La mamma koja će izvesti predstavu Pilat koju je u Ney Yorku režisirao Ivica Buljan, a drugi je Sumi Joe južnokorejska sopranistica", rekao je v.d. intendanta Zajca - Marin Blažević i naglasio kako su ove godine Riječke ljetne noći otvorene svim umjetničkim formama i generacijama i to do 22. srpnja. Sinoć je započelo i Kastafsko kulturno leto, pa će se do 26. kolovoza u Kastav sliti sva sila umjetnika. Između ostalih Tommy Emmanuel, Božo Vrećo, Josipa Lisac. Bit će to osvrt na program koji traje već četvrt stoljeća.

"Ta posebna gostovanja koji su ostali u kolektivnoj memoriji. Gosti koji se vraćaju i dokazuju da je Kastavsko kulturno leto prepoznatljivo po svom gostoprimstvu", rekla je producentica KKL-a Jelena Milić. Ako vam Kastav nije dovoljno visoko za osvježenje u toplim večerima, onda je preporuka - posjetite Kotar fest, koji ovog tjedna kazalište i film dovodi tamo gdje takvih sadržaja baš i nema previše - u Delnice, koje dobivaju "Kazališnu scenu Pero Kvrgić".

"Budući da je ovo peta godišnjica festivala i nema bolje prilike i događanje nego da najpoznatijem Goraninu i osoboj koja je zadužila hrvatsko glumište da mu posvetimo i otvorimo kazališnu scenu", rekao je u ime Kotar festa, Matija Kezele. Na Opatijskoj ljetnoj pozornici sinoć je „hrvatskom reprezentacijom vodećih jazz glazbenika" predvođenih Elvisom Stanićem otvoren Liburnia Jazz festival i to SILENT KONCERTOM, na kojem je 200 posjetitelja uživalo u live svirci sa slušalicama na glavi, krećući se među glazbenicima. Na istom mjestu večeras nastupa Marius Neset, novo skandinavsko jazz otkriće. A zaista poseban ambijent Trsatske gradine u Rijeci večeras sjaji svjetlošću 2 tisuće svijeća čime počinje - Ljeto na Gradini!

"To je program koji se naslanja na nađšu ideju da osnovu programskog sadržaja čine konceptualne manifestacije, originalne tematike koje su dovoljno atraktivne i zanimljive za dolazak turista", Neka ovo bogato kulturno ljeto na Kvarneru bude jedno u nizu "zagrijavanja" za ono što Rijeku čeka 2020. godine kada postaje Europska prijestolnica kulture.

 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.