Zabava

Food Film Festival Zagreb by Coca-Cola

Tko sve kuha na Food Film Festivalu Zagreb by Coca-Cola?

Tko sve kuha na Food Film Festivalu Zagreb by Coca-Cola?

Food Film Festivalu Zagreb by Coca-Cola oživjeti će najljepši zagrebački park Zrinjevac od 8. do 17.rujna, a u Paviljonu u popodnevnim i predvečernjim satima održavat će se zanimljive kulinarske i vinske radionice.

Festival će otvoriti gradonačelnik gospodin Milan Bandić i direktorica Turističke zajednice grada Zagreba gospođa Martina Bienenfeld koji će ujedno uz mnogobrojne poznate osobe i ambasadoricu Coca-Cole Sandru Gašparić pomoći u kuhinji spremati dva zagrebačka pučka jela: krpice s krumpirom (granadir marš) i krpice sa zeljem.

Na festivalu će kuhati Sandra Gašparić, autorica poznatog gastro bloga Reci Peci i zaštitno lice za Coca-Colu, a vinsku radionicu Agris za WOW-ice vodit će poznata somelijerka Jelena Šimić Valentić. Chefica Petra Gerić kuhat će za Zepter te educirati sve one koji žele jesti zdravo i ukusno, a poznati chefovi Branko Ognjenović i Dario Lide iz Akademije Majstor kuhar, kuhat će razne zagrebačke delicije predstavljajući nove mogućnosti Electroluxovih kućanskih aparata.

Poznata chefica Marina Gaši iz Marine iz Novigrada pripremat će delicije od sirovih namirnica, a pregenijalna chefica restorana Dubravkin put iz Zagreba Priska Thuring odvest će nas u Provansu i film Good year te prirediti čarobnu romantičnu večeru u parku za 6 parova koji će ovu čast moći osvojiti putem društvenih mreža…

Čak 4 kuharice na čelu s Lucom Primorac ispred kućice Pitija razvijati će prave pravcete kore (jufke) i raditi bureke, krumpiruše i zeljanice, a Ervin Baučić kuhat će za Kotanyi.

Također na festivalu morske delicije pripremat će Ante Božikov, Dupin iz Konobe Opat  i Vjeko Bašić iz Konobe Boba s Murtera, Vesna Miletić iz restorana Tač pripremit će maneštru i rižoto, a  Matija Nikolić, Wok by Matija pripremat će crocodile cassarole.  Jedna od najboljih hrvatskih slastičarki Lada Osredečki za Cake decoration podučit će umijeću pravljenja i ukrašavanja torti.

Chef Christian Misirača i Rene Bakalović nadahnuti bućama pripremat će sve što se od buća napraviti može, a Igor Tomljenović iz Bistroa Lari&Penati, kao i prošle godine zatvorit će za ovu godinu radionice pripremajući najfinije komade mesa korištenjem novih kulinarskih tehnologija.

Sve kulinarske radionice su besplatne i otvorene za javnost koja će moći uživati u delicijama brojnih poznatih domaćih chefova, a vodit će ih Anja Alavanja i Frano Ridjan.

U nastavku vam donosimo raspored radionica:


8.9. četvrtak

18:30h – Svečano otvaranje festivala (TBC)

19:00h Celebrity radionica starih zagrebačkih jela

 

9.9. petak

16:00 – 17:15h Luca Primorac by Pitija

17:30-19h Blog ReciPeci, Sandra Gašparić, ambasadorica Coca-Cole

19:15-20:30h Kulinarska radionica by Mesna industrija Braća Pivac    

 

10.9.subota

16:00-17:15h Vinska radionica Upoznajte i kušajte vina  AGRIS – powered by WOW – sa sommelierkom Jelenom Šimić Valentić

17:30-19h Blog ReciPeci, Sandra Gašparić, ambasadorica Coca-Cole

19:15-20:30h Petra Gerić powered by Zepter

 

12.9.ponedjeljak

17:15–18:40h Branko Ognjenović i Dario Lide, Akademija Majstor kuhar, powered by Electrolux

19:10–20:30h Priska Thuring, Dubravkin put 

 

13.9.utorak

15:30-16:45h Kulinarska radionica by Mesna industrija Braća Pivac

17:15-18:40h Marina Gaši, Marina, Novigrad

19:10-20:30h Kotanyi cooking show by Ervin Baučić

 

14.9.srijeda

17:30 -18:45h Lada Osredečki by Cake decoration

19:15 -20:30h Ante Božikov, Dupin Konoba Opat  i Vjeko Bašić, Konoba Boba Murter   

 

15.9.četvrtak

16:00-17:15 Matija Nikolić, Wok by Matija 

17:30-19h  Blog ReciPeci, Sandra Gašparić, ambasadorica Coca-Cole

19:15 -20:30 Vesna Miletić, restoran Tač 

 

16.9.petak

17:30- 19h Branko Ognjenović i Dario Lide, Akademija Majstor kuhar powered by Electrolux

19:15 - 20:30  Zlatko Vukelić, restoran Balon Zagreb

 

17.9.subota

17:00 Christian Misirača i Rene Bakalović by OPG Noršić i vina Josić

19:00 Igor Tomljenović Lari&Penati


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.