Food Film Festival Zagreb by Coca-Cola
Tko sve kuha na Food Film Festivalu Zagreb by Coca-Cola?
Food Film Festivalu Zagreb by Coca-Cola oživjeti će najljepši zagrebački park Zrinjevac od 8. do 17.rujna, a u Paviljonu u popodnevnim i predvečernjim satima održavat će se zanimljive kulinarske i vinske radionice.
Festival će otvoriti gradonačelnik gospodin Milan Bandić i direktorica Turističke zajednice grada Zagreba gospođa Martina Bienenfeld koji će ujedno uz mnogobrojne poznate osobe i ambasadoricu Coca-Cole Sandru Gašparić pomoći u kuhinji spremati dva zagrebačka pučka jela: krpice s krumpirom (granadir marš) i krpice sa zeljem.
Na festivalu će kuhati Sandra Gašparić, autorica poznatog gastro bloga Reci Peci i zaštitno lice za Coca-Colu, a vinsku radionicu Agris za WOW-ice vodit će poznata somelijerka Jelena Šimić Valentić. Chefica Petra Gerić kuhat će za Zepter te educirati sve one koji žele jesti zdravo i ukusno, a poznati chefovi Branko Ognjenović i Dario Lide iz Akademije Majstor kuhar, kuhat će razne zagrebačke delicije predstavljajući nove mogućnosti Electroluxovih kućanskih aparata.
Poznata chefica Marina Gaši iz Marine iz Novigrada pripremat će delicije od sirovih namirnica, a pregenijalna chefica restorana Dubravkin put iz Zagreba Priska Thuring odvest će nas u Provansu i film Good year te prirediti čarobnu romantičnu večeru u parku za 6 parova koji će ovu čast moći osvojiti putem društvenih mreža…
Čak 4 kuharice na čelu s Lucom Primorac ispred kućice Pitija razvijati će prave pravcete kore (jufke) i raditi bureke, krumpiruše i zeljanice, a Ervin Baučić kuhat će za Kotanyi.
Također na festivalu morske delicije pripremat će Ante Božikov, Dupin iz Konobe Opat i Vjeko Bašić iz Konobe Boba s Murtera, Vesna Miletić iz restorana Tač pripremit će maneštru i rižoto, a Matija Nikolić, Wok by Matija pripremat će crocodile cassarole. Jedna od najboljih hrvatskih slastičarki Lada Osredečki za Cake decoration podučit će umijeću pravljenja i ukrašavanja torti.
Chef Christian Misirača i Rene Bakalović nadahnuti bućama pripremat će sve što se od buća napraviti može, a Igor Tomljenović iz Bistroa Lari&Penati, kao i prošle godine zatvorit će za ovu godinu radionice pripremajući najfinije komade mesa korištenjem novih kulinarskih tehnologija.
Sve kulinarske radionice su besplatne i otvorene za javnost koja će moći uživati u delicijama brojnih poznatih domaćih chefova, a vodit će ih Anja Alavanja i Frano Ridjan.
U nastavku vam donosimo raspored radionica:
8.9. četvrtak
18:30h – Svečano otvaranje festivala (TBC)
19:00h Celebrity radionica starih zagrebačkih jela
9.9. petak
16:00 – 17:15h Luca Primorac by Pitija
17:30-19h Blog ReciPeci, Sandra Gašparić, ambasadorica Coca-Cole
19:15-20:30h Kulinarska radionica by Mesna industrija Braća Pivac
10.9.subota
16:00-17:15h Vinska radionica Upoznajte i kušajte vina AGRIS – powered by WOW – sa sommelierkom Jelenom Šimić Valentić
17:30-19h Blog ReciPeci, Sandra Gašparić, ambasadorica Coca-Cole
19:15-20:30h Petra Gerić powered by Zepter
12.9.ponedjeljak
17:15–18:40h Branko Ognjenović i Dario Lide, Akademija Majstor kuhar, powered by Electrolux
19:10–20:30h Priska Thuring, Dubravkin put
13.9.utorak
15:30-16:45h Kulinarska radionica by Mesna industrija Braća Pivac
17:15-18:40h Marina Gaši, Marina, Novigrad
19:10-20:30h Kotanyi cooking show by Ervin Baučić
14.9.srijeda
17:30 -18:45h Lada Osredečki by Cake decoration
19:15 -20:30h Ante Božikov, Dupin Konoba Opat i Vjeko Bašić, Konoba Boba Murter
15.9.četvrtak
16:00-17:15 Matija Nikolić, Wok by Matija
17:30-19h Blog ReciPeci, Sandra Gašparić, ambasadorica Coca-Cole
19:15 -20:30 Vesna Miletić, restoran Tač
16.9.petak
17:30- 19h Branko Ognjenović i Dario Lide, Akademija Majstor kuhar powered by Electrolux
19:15 - 20:30 Zlatko Vukelić, restoran Balon Zagreb
17.9.subota
17:00 Christian Misirača i Rene Bakalović by OPG Noršić i vina Josić
19:00 Igor Tomljenović Lari&Penati
Vezane vijesti
-
Projekt koji prati velebitske pastire od prapovijesti do danas zaokružen je dokumentarnim fotografijama Marka-Lorenza Blaslova!
-
Atmosfera na Trgu Petra Krešimira IV bila je ispunjena toplinom, zajedništvom i radošću, a doček Svete Lucije postao je još jedan nezaboravan trenutak u adventskom kalendaru Paga
-
Djelomice sunčano uz više oblaka u prvom dijelu dana, osobito ujutro na jugu Jadrana gdje će još mjestimice padati kiša.
Izdvojeno
-
Djelomice sunčano uz više oblaka u prvom dijelu dana, osobito ujutro na jugu Jadrana gdje će još mjestimice padati kiša.
-
Topla čokolada jedan je od omiljenijih toplih napitaka diljem svijeta, posebno u hladnim zimskim mjesecima. Bogatog, kremastog okusa i intenzivnog mirisa čokolade, ovaj napitak pruža utjehu i toplinu te budi osjećaj nostalgije i zadovoljstva.
-
Jeste za šah i pivo? Red izazova i red opuštanja uz pivo u pogonu pivovare? Poklonite sebi i svojima jedan 'Christmas chess challenge' i zaigrajte šah s bivšim prvakom Hrvatske!
-
U petak, 13. prosinca, Zimski park na Višnjiku zasjao je u blagdanskom duhu uz dolazak Kamiona Djeda Mraza u organizaciji Auto Hrvatske.
Dodavanje novih komentara je onemogućeno.