Sport

Košarka, AdmiralBet ABA liga

Košarkaši Splita slavljem u Čačku upisali treću pobjedu

Košarkaši Splita slavljem u Čačku upisali treću pobjedu
Ivana Ivanović/PIXSELL

U utakmici šestog kola regionalne ABA lige košarkaši Splita upisali su gostujuću pobjedu, u Čačku su bili bolji od Borca 73-61 (15-15, 17-19, 21-15, 20-12).

Do međusobne utakmice obje su momčadi imale omjer 2-3. Splićani sada imaju omjer 3-3, dok su preostala dva hrvatska predstavnika, Zadar i Cibona, na jednoj pobjedi i pet poraza.

Jedino odvajanje tijekom prvog dijela dogodilo se u drugoj dionici kada je Borac pobjegao na devet poena razlike, 32-23. No, taj je zaostatak Split brzo dostigao te se na odmor otišlo uz 34-32 za Borac.

U trećoj dionici Splićani su poveli, a prednost su održavali i u zadnjoj četvrtini. Pet minuta prije kraja hrvatski predstavnik je poveo 61-51 i time prelomio ogled na svoju stranu.

Najbolji igrač Splita bio je Shannon Shorter koji je ubacio 20 poena uz devet skokova. David Škara je dodao 15 uz također devet skokova. Prvo ime domaćeg sastava bio je Paulius Valinskas sa 16 poena.

Na ljestvici vodi Partizan koji je pobijedio u svih šest utakmica. Drugi Dubai ima omjer 5-1, Crvena zvezda 4-2, dok uz utakmicu manje omjer 4-1 imaju Budućnost i Mega.

ABA liga, 6. kolo:

Borac - Split 61-73

Standings provided by Sofascore

Reci što misliš!