Sport

Košarka, NBA liga

Nuggetsi poraženi doma uz skroman učinak Darija Šarića

Nuggetsi poraženi doma uz skroman učinak Darija Šarića
Imagn Images/SIPA USA

Sinoć je novu NBA sezonu u dresu novog kluba otvorio i hrvatski košarkaš Dario Šarić čiji su Denver Nuggetsi doživjeli poraz od Oklahoma City Thundera.

Gostujući Oklahoma City je sa 102-87 svladao Denver, a do pobjede ih je predvodio Shai Gilgeous-Alexander s 28 koševa.Chet Holmgren je dodao 25 koševa i 14 skokova, a Aaron Wiggins 15 koševa.

Nuggetsima nije pomogao ni triple-double učinak Nikole Jokića koji je utakmicu završio sa 16 poena, 13 asistencija i 12 skokova. Christian Braun također je ubacio 16 koševa, Michael Porter Jr. imao je 15 koševa, a Jamal Murray i Aaron Gordon dodali su po 12 koševa za Denver. Šarić je odigrao 11:02 minute za Denver, zabio je dva koša (šut iz igre 1/2) i upisao jedan skok i jednu ukradenu loptu.

Oklahoma City je početkom treće četvrtine izgradila vodstvo od 65-56, ali su Nuggetsi odgovorili serijom 8-2 i došli na 64-65. No nakon toga se Oklahoma opet polako odvaja da bi na početku zadnje četvrtine imala prednost od čak 19 koševa. 

Dallas Mavericks su pobjedom krenuli u novu sezonu, kod kuće su sa 111-90 pobijedili San Antonio Spurse. Luka Dončić je zabio 28 poena uz 10 skokova i osam asistencija, a Klay Thompson je dodao 22 poena u svom debiju za Maverickse.

Mavericksi su uspjeli u trećoj četvrtini pretvoriti svoj zaostatak od dva koša s poluvremena u prednost od 14 poena. Dallas se odvojio nakon što su Spursi došli na sedam razlike u zadnjoj četvrtini.

Najučinkovitiji kodo Spursa su bili Julian Champagnie i Jeremy Sochan sa po 18 poena svaki. Victor Wembanyama i Harrison Barnes dodali su po 17 poena. 

Minnesota Timberwolves su u prvoj utakmici nove sezone u gostima sa 117-115 nadigrali Sacramento Kingse, a pobjedu im je osigurao Anthony Edwards koji je 2.4 sekunde prije kraja realizirao dva slobodna bacanja. 

Edwards je utakmicu završio s 32 poena, a Julius Randle je bio najbolji strijelac pobjedničke momčadi s 33 poena.

DeMar DeRozan je predvodio poraženi Sacramento, koji je sredinom treće četvrtine vodio sa 12 koševa, s 26 ubačaja. Domantas Sabonis je dodao 24 koša.

Aktualni prvaci Boston Celtics su i u drugoj utakmici sezone upisali pobjedu, na gostovanju su sa 122-102 su bili bolji od Washington Wizardsa. 

Jaylen Brown ubacio je 27 poena, a Jayson Tatum završio je s 25 koševa, 11 skokova i šest asistencija u pobjedi Bostona koji je u  drugom poluvremenu vodio s čak 32 koša razlike. 

Bilo je to otvaranje sezone za Washington u čijim je redovima najbolji bio s 26 poena Jordan Poole.

Standings provided by Sofascore

Reci što misliš!