Sport

Košarka, FavBet Premijer liga

Jusup: Izvukli smo se iz teške situacije večeras, brine Mazalinova ozljeda

Jusup: Izvukli smo se iz teške situacije večeras, brine Mazalinova ozljeda
KK Zadar

U derbiju 5. kola državnog prvenstva za košarkaše aktualni prvak Zadar je u dvorani "Krešimir Ćosić" pred svojim navijačima svladao zagrebačku Cibonu sa 78-68 (20-14, 19-17, 13-25, 26-12) i zadržao stopostotan učinak.

Amar Gegić je ubacio 20 koševa uz osam skokova i četiri asistencije, a Karlo Žganec je postigao 18 poena, uz devet skokova i četiri asistencije za Zadrane. Lovro Mazalin je sa 14 koševa bio treći strijelac u momčadi Danijela Jusupa.

Cibonine strijelce su sa po 13 poena predvodili Filip Bundović i Kacuol Jok, dok je 10 koševa ubacio Roko Rogić.

Zadar nakon pet kola ima učinak 5-0, a Split je na 4-0. Cibona je ovim porazom pala na 3-2.

- Meni se čini da smoo mi dosta dobro otvorili utakmicu, u prvom redu defanzivno ali to nije rezultiralo većom prednošću. Nismo materijalizirali dobru obranu koju smo odigrali u prvom dijelu prve četvrtine. Poslije kada su krenule izmjene rezultat je pao. Na Marka nisam htio računati jer je imao problem sa zadnjom ložom.

Mislim da se osjetilo veliko pražnjenje koje smo imali s Partizanom i nositelji igre su bili prazni i nisu mogli energetski „s apetitom“ odigrati utakmicu. Ovako kako smo odigrali zadnju četvrtinu trebali smo odigrati prvu i lakše bismo dobili. Izvukli smo se iz jedne teške situacije večeras, u prvom poluvremenu smo to morali materijalizirati. Vidjet ćemo kakve je prirode Mazalinova ozljeda s kraja utakmice, zabrinut je bio Danijel Jusup, trener Zadra.

- Nije ovo ono što smo priželjkivali, ne možemo biti zadovoljni. Pobjeda je tu ali Cibona je pokazala da ima potencijala, dobra su ekipa, ali po meni nisu večeras dobro izgledali, bili su spremni za veći poraz i da se prije prelomi utakmica, u prvom poluvremenu.

Nismo nikako izgledali dobro, imali smo previše izgubljenih lopti, bezidejnost, neodlučnost i to nas je koštalo. U prvom poluvremenu smo se nekako izvukli, u drugom su se oni vratili i kada je bilo stani-pani. Povukli smo energijom ali nije to bilo na zadovoljavajućoj razini, kazao je kapetan Zadra, Marko Ramljak.

- Čestitke Zadru na zasluženoj pobjedi. Ključevi za dobiti utakmicu u Zadru su zaustaviti tranzicijsku igru, zaustaviti low post igru i zaustaviti napadački skok. Dvije od te tri stvari smo dobro napravili, nismo zaustavili napadački skok i to je na kraju presudilo utakmicu.

Na kraju nam je u zadnjoj četvrtini nestalo svježine u napadu, nismo radili dobre blokove u napadu. Unatoč tome mislim da bismo dobili da smo zatvorili napadački skok. S druge strane, imamo samo jedan napadački skok što je nedopustivo na ovoj razini. Vuković nije igrao? Nije igrao, da, rekao je Bariša Krasić, trener Cibone.

- Bila je tvrda utakmica od samog početka. Nismo ispoštovali stvari koje smo se dogovorili, ali kroz utakmicu smo počeli poštivati te stvari, zabijati lake poene, trčati u tranziciji, dobro čuvati njihovu post igru, rastrčali smo se ali uz njihovih par dobrih šuteva i napadačkih skokova prelomili su utakmicu, kazao je mladi Borna Katanović.


Reci što misliš!