Sport

#humanitarna akcija

U ovogodišnjoj Bradatoj aukciji bradu će obrijati i Gennaro Gattuso

U ovogodišnjoj Bradatoj aukciji bradu će obrijati i Gennaro Gattuso
Zvonimir Barisin/PIXSELL

Krenule su prijave za ovogodišnju ​humanitarnu Bradatu aukciju, a prvi prijavljeni koji će obrijati bradu u dobrotvorne svrhe je legenda svjetskog nogometa i trener Hajduka Gennaro Gattuso.

"Ponosan sam što sudjelujem u ovom izazovu jer je to jako važna humanitarna akcija. Dvadeset godina nisam obrijao bradu, ali u humanitarne svrhe ću to rado napraviti. Ali pazite, moramo skupiti bar 10.000 eura i brijem se", pozvao je Gattuso na donaciju za borbu protiv raka, što se jednostavno može učiniti u nekoliko klikova na https://bradata-aukcija.com/bradonja/gennaro-gattuso/.

Bradata aukcija netipična je humanitarna akcija koja se održava po osmi put u kojoj muškarci doniraju svoje brkove ili brade, a prikupljene donacije uplaćuju se lokalnim udrugama za borbu protiv raka.

Pokrenuta je u Splitu i do prošle godine je bila isključivo lokalna priča, no lani smo se proširili na istok Hrvatske, u Vinkovce, a ove godine pridružila se i Pula, rekao je Marko Sučić, suosnivač Bradate aukcije.

Bradata aukcija u Puli i Vinkovcima održava se zadnje subote u studenom, a u Splitu tjedan dana kasnije, 7. prosinca. Uz samu aukciju organizira se cijeli niz "bradatih" događaja kojima se na zabavan način podiže svijest o važnosti muškog zdravlja i preventivnih pregleda koji spašavaju živote.

Svaki događaj organiziran u sklopu Bradate vrijedan je dio mozaika koji nas gura korak bliže ka cilju da što veći broj muškaraca shvati vrijednost prevencije kod malignih oboljenja, kaže Sučić.

U skladu s time bit će organizirani besplatni pregledi s novim prijenosnim ultrazvukom, koji je Bradata aukcija donirala kako bi se pregled testisa mogao obaviti bilo kada i bilo gdje.

Od ove godine zainteresirani se mogu prijaviti putem nove web stranice www.bradata-aukcija.com.


Reci što misliš!