Sport

favbet premijer liga

Jusup uoči susreta s Cibonom: Znamo koliko znači ova utakmica

Jusup uoči susreta s Cibonom: Znamo koliko znači ova utakmica
Zvonko Kucelin | KK Zadar

Košarkaši Zadra sutra u 5. kolu FAVBET Premijer lige dočekuju zagrebačku Cibonu. Ove dvije momčadi već su se susrele ove sezone u Zagrebu, u 1. kolu AdmiralBet ABA lige, kada je Zadar uvjerljivo slavio rezultatom 69:87.

U mjesec dana puno se stvari promijenilo. Zadar je zaredao s porazima u regionalnom natjecanju, ali i pobjedama u domaćem prvenstvu, a Cibona je doživjela nekoliko promjena. Zbog obiteljskih razloga trener Christopher Thomas otputovao je u SAD i nije poznato hoće li se vratiti, ali u domaćem prvenstvu na klupi bi ionako sjedio Bariša Krasić. Raskinut je ugovor s Amerikancem Catom Barberom, ozlijedio se Krešimir Radovčić, a prije nekoliko dana potpisan je ugovor s Rokom Rogićem, koji će povratnički debi imati na Višnjiku.

Trener Zadra Danijel Jusup ne sumnja kako ta momčad ima kvalitetu za igranje na višoj razini te kako je svaki protivnik opasan ako ga se podcijeni.

– Dolazi nam Cibona koja je u nekakvoj maloj rekonstrukciji momčadi. Protiv FMP-a bili su dosta dugo u situaciji da pobijede, a Dinamo su na domaćem terenu relativno uvjerljivo dobili. Vidim da im je potpisao novi igrač. Cibona je uvijek Cibona, znamo što ta utakmica znači i nama i navijačima. Moramo u prvom redu energetski ući u tu utakmicu na pravi način i onda probati provesti ono što se dogovorimo u svlačionici, kaže Danijel Jusup.

Zadar još uvijek ne može računati na ozlijeđenog Matu Kalajžića, dok su se nakon ozljede u momčad vratili Dominic Gilbert i Lovro Mazalin.

– Cibona je jako dobra šuterska ekipa. Želimo se fokusirati na sebe, biti bolji iz utakmice u utakmicu. Trebamo zatvoriti skok, koncentrirati se na obranu da sve te šuteve koji ne budu ušli pokupimo i kao u svakoj utakmici dati sve od sebe. Pozivam navijače da dođu i podrže nas u što većem broju, poručio je Mazalin.

Utakmica se igra u četvrtak s početkom u 19 sati, uz izravan prijenos na MaxSport televiziji.


Reci što misliš!