Sport

oni su mali, ali su veliki!

Tićima srebro, papalinama bronca na Cataleya cupu

Tićima srebro, papalinama bronca na Cataleya cupu

Da netko klubu koji je tek nedavno puhao u pet svjećica na rođendanskoj torti ponudi da će mu svih pet momčadi igrati osminu finala na međunarodnom turniru na kojem sudjeluje 100 klubova i više od 1800 igrača, odmah bi svatko prihvatio. Ili skoro svatko?

NK Zadarnova može i bolje od toga. Pa smo se s tri ekipe plasirali u četvrtfinale, a onda se pobrinuli i za mini-žetvu medalja osvojivši broncu i srebro na ovogodišnjem Cataleya kupu.

Srebro i pehar za drugo mjesto na jakom turniru osvojila je naša U-9 momčad trenera Patrika Puljića i Marka Jurline. Nakon osvajanja prvog mjesta u skupini i uvjerljive pobjede nad Šibenikom u osmini finala, do polufinala su došli pobjedom nad Sesvetama, a plasman u finale izborili su slavljem protiv Karlovca. U finalu ih je čekala momčad Rudeša. Naši tići poveli su u dinamičnoj utakmici i imali su još nekoliko izglednih prilika za povećanje vodstva, ali Rudešani na samom kraju utakmice uspijevaju izjednačiti pa je pobjednika turnira morala odlučiti lutrija izvođenja penala. I zaista je bila lutrija u kojoj je protivnička momčad bila s(p)retnija.

Osmijesi najbolje kazuju koliko ovo srebro vrijedi

Osvojeno srebro, do kojeg se došlo pobjedama protiv klubova koji se ponose svojim školama nogometa, zasluženo se burno proslavilo. Osim momčadskog drugog mjesta na turniru, vrijedi istaknuti da je najboljim vratarom proglašen Marko Galešić.

Marko Galešić, najbolji vratar turnira U-9

Velik uspjeh postigla je i naša U-7 momčad. Igrači kojima je ovo prvi jaki turnir iskazali su se karakterom i pobjedničkim mentalitetom. Nakon što su skupinu završili na prvom mjestu, ispred Dinama i Abecede, još su dvaput pobjeđivali momčadi Dinama. Pobijedili su u osmini finala Dinamo Plavi, a u četvrtfinalu su preokretom svladali momčad Zrinjskoga. Ovaj dvoboj ispraznio je baterije naših igrača pa u polufinaloj borbi protiv momčadi Arbanasa nismo gledali njihovo najbolje izdanje te smo prijateljima iz Arbanasa čestitali na pobjedi i zaželjeli im sreću u finalu. Mi smo se okrenuli utakmici za treće mjesto koja je donijela još jedan, treći dvoboj protiv Dinama.

Želja da se turnir okonča pobjedom nadjačala je umor te naše papaline dominiraju tijekom čitave utakmice protiv Zagrepčana i bilježe uvjerljivu pobjedu. Uz mnogo decibela proslavljena je brončana medalja i podizanje pehara.

Bronca u debitantskom nastupu na Cataleya cupu

Zapažene rezultate ostvarile su i ostale naše momčadi na turniru. Momčad Maksimira U-8, koja je kasnije osvojila turnira, je u osmini finala izbacila naše U-8 Plave, a u četvrtfinalu i U-8. U napetoj utakmici osmine finala U-10 momčad Zadarnove je tek nakon izvođenja penala ispala od Abecede.

– I ovogodišnje izdanje Cataleya cupa potvrdilo je da se radi o jednom od najjačih turnira ovakve vrste u Hrvatskoj, a uspjesi koje smo ostvarili dokaz su nam da je Zadarnova na pravom putu. Čestitke svima, a posebno našim igračima na ostvarenim izvrsnim rezultatima. Također, moram pohvaliti naše trenere koji su se iskazali pristupom i odličnim vođenjem svojih momčadi – kazao je voditelj Škole nogometa Zadarnova Antonio Perica.


Reci što misliš!