Sport

Košarka, Admiralbet ABA liga doigravanje

Zadar u dramatičnoj završnici propustio ponovo šokirati Partizan!

Zadar u dramatičnoj završnici propustio ponovo šokirati Partizan!
Šime Zelić/PIXSELL

Košarkaši Zadra u 5. kolu regionalne AdmiralBet ABA lige u Krešinom domu pred oko 5,5 tisuća gledatelja ugostili su momčad euroligaša, beogradskog Partizana. U dramatičnoj završnici Zadar je propustio šansu još jednom iznenaditi favorita koji su to iskoristili i tijesno slavili rezultatom 71-75.

Košem Gegića 2:55 prije utakmice Zadar je vodio 69-68, međutim Jones tada vezuje dvicu a nakon promašaja Mazalina i tricu za 69-73, na 1:56 do kraja.

AdmiralBet ABA liga, 5. kolo: KK Zadar - KK Partizan AdmiralBet ABA liga, 5. kolo: KK Zadar - KK Partizan 71-75

Sjajni Mihailović zabija dva bacanja i u posljednjih 45 sekundi Zadar ulazi s -2, 71-73. Ex NBA Ntilikina promašuje tricu, i Zadar je imao 25 sekundi da izjednači ili tricom dobije utakmicu. 

Očekivalo se da će Mihailović biti taj koji će preuzeti odgovornost, no lopta završava kod Mazalina koji je fauliran te je stao na liniju slobodnih bacanja. Nažalost, Lovro promašuje oba bacanja, a u posljednjih 10 sekundi Partizan je samo potvrdio pobjedu košem Browna.

Šteta, Zadrani su propustili veliku šansu da još jednom, nakon velike božićne pobjede prošle sezone, ponovo šokiraju bogatog te igrački i trenerski moćnog euroligaša! 

Nakon izjednačene prve četvrtine i 19-20 Partizana, gostujući sastav se na krilima Koprivice odvojio tijekom druge dionice. Zadar je odmor dočekao uz zaostatak 31-42, ali nije klonuo duhom.

Izvrsno su Zadrani odradili treću četvrtinu koju su na krilima sjajnog Mihailovića dobili 27-12 i time poveli 58-54. Bila je to najava velike i neizvjesne borbe u posljednjih deset minuta u kojima je veći dio u vodstvu proveo Partizan (osim onih 69-68), a Zadar nažalost nije iskoristio zadnji napad na pravi način iako mu se ukazala prilika za produžetak ili pobjedu.

Statistika

Kod Zadra sjajnu je partiju odigrao Mihailović koji je zabio 29 poena /trica 4/9), Gegić je dodao 14 uz 5 skokova, Mazalin je dodao 7 poena uz po 4 skoka i asistencije, Ramljak (9 skokova) i Klarica su zabili po 6 a Žganec 5 uz 7 skokova i 4 asistencija.

Partizan su do pete pobjede u isto toliko susreta predvodili Bonga sa 16 poena i 5 skokova, Jones s 14, Koprivica s 11 i 7 skokova te Ntilikina s 10 poena.

Standings provided by Sofascore

Reci što misliš!