Sport

Nogomet, SuperSport HNL

Šibenik poveo preko Santinija, Osijek preokrenuo i slavio na Šubićevcu

Šibenik poveo preko Santinija, Osijek preokrenuo i slavio na Šubićevcu
Hrvoje Jelavić/PIXSELL

U susretu 10. kola HNL-a Osijek je kao gost na Šubićevcu svladao Šibenik sa 3-1 (1-1).

Domaće je u rano vodstvo doveo Ivan Santini (3), no na samom isteku prvog poluvremena poravnao je Arnel Jakupović (45+5) da bi u nastavku Luka Jelenić (62) i Marko Soldo (81) osigurali tri boda za goste.

Pod vodstvom novog trenera Marka Kartela Šibenik je odlično otvorio utakmicu, u prvoj minuti Santini je pogodio okvir gola da bi u trećoj i zatresao mrežu. Žuta je odlično ubacio s lijevog boka, a Santini je glavom s pet metara svladao Malenicu. 

Imao je Šibenik još jednu odličnu situaciju kada je Majić iskosa pogodio gredu, ali već sredinom prvog poluvremena Osijek je preuzeo konce igre u svoje ruke. Dva je puta Hernani svladavao Đakovića, ali domaći su braniči izbijali loptu s linije gola.

Ključni se trenutak dogodio na samom kraju prvog poluvremena kada je Soldo oteo loptu neopreznom Žuti i onda izvrsnim ubačajem pronašao glavu Jakupovića na tri metra od gola, pa strijelcu nije bilo teško poravnati.

U nastavku je Osijek poveo nakon kornera kojega je izveo Dantas, lopta je prebačena na drugu vratnicu gdje je sam ostao Jelenić i s tri metra pogodio nebranjenu mrežu.

Pobjedu je Osijek potvrdio u 81. minuti kada je Bukvić pronašao Soldu, a ovaj si je lijepo smirio loptu i rutinirano svladao Đakovića.

Osijek je ovom pobjedom skočio na četvrto mjesto sa 13 bodova, dok je Šibenik šesti sa 11.

Na vrhu je Hajduk sa 21 bodom, jedan manje uz utakmicu više ima druga Rijeka.

 

REZULTATI 10. KOLA,
Petak:
Lokomotiva - Rijeka      2-2 (Karačić 26, Čop 67-11m / Radeljić 23, Smolčić 90)
Subota:
Šibenik - Osijek         1-3 (Santini 3 / Jakupović 45+5, Jelenić 62, Soldo 81)
Istra 1961 - Dinamo      (18.30 sati)

Standings provided by Sofascore

Reci što misliš!