Sport

Košarka, AdmiralBet ABA liga

Jusup uoči Partizana: Dat ćemo sve od sebe da ostavimo što bolji dojam i budemo što duže u utakmici

Jusup uoči Partizana: Dat ćemo sve od sebe da ostavimo što bolji dojam i budemo što duže u utakmici
Šime Zelić/PIXSELL

Pred košarkašima Zadra je još jedan veliki izazov u AdmiralBet ABA ligi: nakon Budućnosti VOLI, a prije Crvene zvezde MeridianBet, na Višnjik stiže Partizan Mozzart Bet.

Iako je razlika u kvaliteti i proračunima ogromna, navijači Zadra priželjkuju barem jedan veliki skalp. Podgoričani su odnijeli bodove s Višnjika, a u novu „nemoguću misiju“ Zadar kreće u nedjelju u 19 sati.

Koliko je momčad Željka Obradovića ove godine snažna pokazuje i rezultat posljednje utakmice Eurolige, u kojoj je Partizan slavio protiv Maccabija 91-79. Iako je formalno bio gost, zbog ratnih zbivanja u Izraelu utakmica se igrala u Beogradu pa se Zadar ne može vaditi niti na umor od putovanja.

S druge strane, Zadar je nakon utakmice s Budućnosti imao problema s ozljedama Gilberta i Mazalina. Kalajžić je od ranije ozlijeđen, Gilbert je kratko igrao na prvenstvenoj utakmici, dok je Mazalin pošteđen zbog lakše ozljede lakta.

Jedini način za pobjedu u takvoj situaciji je „borba, borba, borba“, rekao je na konferenciji uoči utakmice trener Zadra Danijel Jusup, naravno uz veliku podršku navijača i malo sreće.

- Partizan je na visokoj razini odigrao euroligašku utakmicu protiv Maccabija, vidjeli smo ovdje s Budućnosti da su to jake momčadi koje imaju izuzetnu kvalitetu. Nama je problem igrati protiv jedne čvršće obrane, nedostaje nam inventivnost. Morat ćemo se boriti da ostavimo malo bolji dojam i budemo što duže u utakmici. Nadam se da će i Mazalin biti spreman, vidjet ćemo kada se i Kalajžić vrati kako će to izgledati kada smo kompletni, kaže Jusup.

Dok se Zadar muči sa širinom rostera i ozljedama, spomenimo kako jedan od ponajboljih igrača Zadra prošle godine Arijan Lakić, koji je prošlog ljeta potpisao za beogradsku momčad, nije bio u zapisniku za Euroligu, već ga Obradović koristi za rasterećenje nositelja u ABA ligi.

- Nadam se da ćemo imati drugačiji pristup nego protiv Budućnosti, da ćemo igrati na tragu onoga kako smo odigrali drugo poluvrijeme protiv Igokee, s agresivnošću i energijom, jer drugačije ne ide. Teško je reći hoće li to biti dovoljno za pobjedu protiv Partizana, ali bitno je da se dižemo korak po korak u svakom segmentu, da iskoristimo ove dane, uđemo čvrsto, odgovorimo im na kontakt igru i brzinu, ostanemo što duže u utakmici. Bit će nam drago da vidimo Lakića, nedostaju nam ti momci, ali svatko ide svojim putem, što je tu je, kaže kapetan Zadra Marko Ramljak.

Utakmica se igra u nedjelju s početkom u 19 sati, uz izravan prijenos na Areni Sport 2. Ulaznice su u prodaji u sustavu Entrio i Entrio prodajnim mjestima.

Standings provided by Sofascore

Reci što misliš!