Sport

19. listopada

Biciklističke legende na 5. Zadar Granfondu!

Biciklističke legende na 5. Zadar Granfondu!

Ovog listopada Zadar će ugostiti Johnnyja Hoogerlanda, dvostrukog prošlogodišnjeg Granfondo svjetskog prvaka i Alexandera Steffensa koji je 2018. osvojio svjetsko Granfondo prvenstvo. S njima će peto izdanje poznate međunarodne utrke dobiti novu dimenziju uzbuđenja i vrhunskog biciklizma

Važan datum za ljubitelje biciklizma! Rezervirajte 19. listopada za peto izdanje popularne međunarodne biciklističke utrke Zadar Granfondo Falkensteiner Borik na sjevero-istočnom dijelu Zadarske županije. 

Utrka nudi dvije rute: 56 km i 112 km kroz slikovite obalne ceste, s očaravajućim pogledima na more, planine i otok Vir. Startna i ciljna točka ovog uzbudljivog biciklističkog događaja je hotel Falkensteiner Club Funimation Borik. Na startu se očekuje 300 natjecatelja iz Slovačke, Češke, Mađarske, Hrvatske, Poljske, Belgije, Crne Gore, Italije, Nizozemske, Švicarske, Slovenije, Njemačke, BIH, Srbije, Nizozemske, Turske i Rumunjske.

”Ova svjetski poznata utrka postaje sve veća i bolja. Iznimno me raduje što će sudionici imati i ove godine priliku otkriti sve ljepote predivnog grada Zadra i njegove okolice. Interes za Falkensteiner Granfondo utrke stalno raste, a ovakvi kvalitetni sadržaji svakako doprinose produženju turističke sezone regije," izjavio je Toni Dujmenović, direktor utrke.

Posebna atrakcija ove godine je sudjelovanje legendi biciklizma Johnnyja Hoogerlanda, bivšeg profesionalnog biciklista, dvostrukog prošlogodišnjeg Granfondo svjetskog prvaka i Alexandera Steffensa, svjetskog Granfondo prvaka 2018. godine.

Prošlogodišnji pobjednik Zadar Granfondo utrke, član slovenskog Ljubljana Gusto Santic tima, Ian Peran, i ove će godine pokušati obraniti prošlogodišnji naslov pobjednika, a sudjelovat će i Zadranin Nicolas Gojković, član slovenskog Adria Mobile tima, pobjednik 2022. godine.

”Na ovoj predivnoj domaćoj utrci nastupam od prvog izdanja. Čast mi je ponovo nastupati na ovom sjajnom događaju u našem gradu. Naravno, kao i uvijek dolazim da bih pobjedio”, optimističan je Gojković.

Laura Šimenc Kramar, višegodišnja najbolja slovenska amaterska biciklistkinja, četverostruka svjetska Granfondo prvakinja, pobjednica utrka Maratona dles Dolomites 2024., Maratona Nove Colli i Maratona Franje, kaže kako se veseli nastupu i prilici da provede još jedan predivan biciklistički vikend na suncu i uz more.

Sudjelovat će i najbolja hrvatska biciklistkinja Mia Radotić koja je u svojoj biciklističkoj karijeri odvozila sve najveće svjetske biciklističke utrke ženskih inačica, popela se na postolje u Parizu u sklopu Tour de France i u Madridu u sklopu Vuelte.

“Kao i svake godine, kao i svaki puta kad prođem tunel Sv. Rok, pogled na more izmami posebnu toplinu. A kad je sve to zajedno povezano uz biciklizam, nema ljepšeg. Zadar Granfondo je postao sastavni dio zatvaranja biciklističke sezone, a posebno se veselim petom izdanju jer će uz mene nastupiti i mladi vozači kojima pokušavam još više produbiti ljubav prema našem sportu, ali i ovom događaju”, rekla je Mia Radotić.

Pridružite im se i doživite biciklistički odmor za pamćenje! Uživajte u raznolikim pejzažima, slikovitim obalnim stazama i zadarskoj kulturnoj baštini. Osim natjecanja, organizirani su i vođeni treninzi nakon kojih slijedi opuštanje u Acquapura Thalasso Spa centru i uživanje u „Welcome Home“ atmosferi u Falkensteiner Clubu Funimation Borik i Falkensteiner Premium Campingu Zadar.

Bilo da uživate u opuštajućoj vožnji duž slikovitih obalnih cesta ili tražite uzbuđenje izazovnih uspona Velebita, s povoljnom klimom tijekom cijele godine, Zadar se ističe kao vrhunska biciklistička destinacija u Hrvatskoj za bicikliste svih razina. U trenucima kada ne vozite, u Falkensteiner Hotels & Residences osigurano je sve što biciklistima treba: udoban smještaj, izvrsna hrana, opuštanje i raznovrsne rekreativne aktivnosti.

Falkensteiner Club Funimation Borik nudi izvanrednu kombinaciju udobnosti i zabave za sve sudionike. Nakon uzbudljive biciklističke avanture, opustite se u modernom wellness centru, uživajte u raznovrsnim obiteljskim sadržajima ili se prepustite gurmanskim delicijama. Club Funimation Borik hotel savršeno je mjesto za regeneraciju i opuštanje, s direktnim pristupom obali i svim potrebnim sadržajima za potpun doživljaj destinacije.

Za one kojima je boravak u prirodi omiljena opcija odmora, savršen smještaj bit će Falkensteiner Premium Camping Zadar. Kamp je smješten na samoj obali u prekrasnom prirodnom okruženju i nudi jedinstvenu kombinaciju udobnosti i avanture. Nakon što se vratite s biciklističke staze, opustite se u modernim mobilnim kućicama ili glamping kućicama. S brojnim sadržajima poput restorana s lokalnim delicijama i raznim aktivnostima za cijelu obitelj, Premium Camping Zadar bit će idealno mjesto za relaksaciju i uživanje nakon dana ispunjenog biciklističkim izazovima.

 

Nema boljeg načina za otkrivanje novih horizonta nego biciklom. Svaki okret pedale otvara vrata beskrajnim mogućnostima, pozivajući vas da u potpunosti uživate u svakom trenutku. Čekamo vas na 5. Zadar Granfondo!


Reci što misliš!