Sport

košarka

Nakon razočaravajućeg poraza u AdmiralBet ABA ligi Zadar se okreće FAVBET Premijer ligi

Nakon razočaravajućeg poraza u AdmiralBet ABA ligi Zadar se okreće FAVBET Premijer ligi
Šime Zelić/PIXSELL

Nakon razočaravajućeg poraza u AdmiralBet ABA ligi Zadar se okreće FAVBET Premijer ligi, u kojoj danas od 20 sati dočekuje Dubravu.

Momčad Danijela Jusupa u prva dva kola zabilježila je dvije pobjede te se očekuje da nastavi savršen niz.

– Mi smo takvi kakvi jesmo, sigurno da ne možemo biti zadovoljni, ali u ovoj situaciji naša obveza je da se držimo u hrvatskom prvenstvo držimo, ne smijemo nikako biti ispod očekivane razine. Sutrašnju utakmicu s Dubravom moramo shvatiti vrlo ozbiljno, kao da nam se radi o glavi, kaže Jusup.

Zadar je u ovu sezonu ušao s bitno promijenjenom momčadi te još uvijek nije na razini koju navijači očekuju. S druge strane dolazi protivnik koji je u prvom kolu svladao Šibenku na Baldekinu, u drugom pretrpio poraz na svom parketu od Dinama Zagreb, ali u svakom slučaju zaslužuje respekt.

– Dubrava je ove godine sastavila dobru momčad, to su pokazale pripremne utakmice i prva prvenstvena kola. Imaju jedan kontinuitet od lani, pokazali su da imaju glavu i rep. Zahvaljujem navijačima što su nam bili tolerantni na prošloj utakmici, na nama je da nađemo put da budemo bolji, kaže Jusup.

O tome da Zadar čeka teška utakmica ne dvoji ni Karlo Žganec.

– Moramo se što prije konsolidirati i pripremiti za Dubravu. Stvarno su neugodna ekipa, imaju prilično respektabilan roster za hrvatsko prvenstvo i moramo ih ozbiljno shvatiti, igrati na puno većem nivou nego na prošloj utakmici. Vjerujem da to možemo i nadam se povoljnom rezultatu, kaže jedan od najiskusnijih Zadrana Karlo Žganec.

Utakmica se igra u ponedjeljak od 20 sati, uz izravan prijenos na HKS TV.


Reci što misliš!