Sport

vk jadran

Sara Žuvanić seniorska prvakinja Hrvatske, srebro četvercu s kormilarom, bronca za osmerac

Sara Žuvanić seniorska prvakinja Hrvatske, srebro četvercu s kormilarom, bronca za osmerac

Veslači Jadrana osvojili su dvije zlatne i jednu brončanu medalju na Hrvatskom veslačkom prvenstvu za seniore i veterane koje je održano na regatnoj stazi jezera Jarun u Zagrebu.

Naslove  prvaka osvojili su četverac s kormilarom i samac za lake seniorke, a osmerac je bio brončani.

Četverac s kormilarom veslao je u sastavu Luka Kraljić, Roko Skočić, Bartol Cuković i Mateo Matešić te kormilar Tonko Mišlov. Četverac je izvrsno startao u utrku, te vodio od početka do kraja utrke, uvjerljivo osvojivši naslov prvaka.

Sara Žuvanić, također je uvjerljivim veslanjem, prvo u eliminacijskoj utrci, a kasnije u finalu postala prvakinja u lakom samcu seniorki. Ona je prva seniorka Jadrana kojoj je pošlo za rukom postati prvakinja države još od daleke 1955. godine, kada je Jadran imao ženski seniorski osmerac, prvak Jugoslavije, na prvenstvu koje je tada održano na Bledu u Sloveniji.

Na kraju, sve je upotpunio uspjeh osmerca, koji je zauzeo treće mjesto, i osvojio brončanu medalju. Veslali su ga Ivan Mustać, Petar Miloš, Rafael Brkić, Frane Vulelija, Luka Kraljić, Roko Skočić, Bartol Cuković i Mateo Matešić te kormilar Tonko Mišlov.

Bila je to prva medalja u seniorskom osmercu nakon dugih sedamnaest godina, zadnja je osvojena daleke 2007. godine.

Još su nastupili u dvojcu na pariće seniorki Viktorija Aleta i Dora Turčinov, zauzevši peto mjesto, Augustina Mihatov u lakom samcu seniorki bila je četvrta, a Luka Barešić peti u lakom samcu seniora.

S ovom regatom završena je i uspješna sezona za veslače Jadrana. Zajedno s Hrvatskim veslačkim prvenstvom za juniore i kadete, ukupno je osvojeno dvanaest medalja u svim kategorijama, od kadeta, mlađih juniora, juniora do seniora, od čega 6 naslova prvaka države, pet srebrnih medalja i jedna brončana medalja.

S veslačima su u Zagrebu bili treneri Branimir Vujević i Petar Milin.


Reci što misliš!