Sport

spektakl na boriku

Spoj adrenalina, vještine i nevjerojatnih performansi! UIM MotoSurf World Championship vraća se u Zadar

Spoj adrenalina, vještine i nevjerojatnih performansi! UIM MotoSurf World Championship vraća se u Zadar

Natjecanje će se održati od 11. do 13. listopada ispred Falkensteiner Premium Campinga Zadar, a očekuje se dolazak više od 100 vrhunskih sportaša iz 20 zemalja, s četiri kontinenta

UIM MotoSurf World Championship vraća se u Hrvatsku i nakon iznimno uspješnih Grand Prix natjecanja 2021., 2022. i 2023. ponovo se održava na zadarskoj obali. Natjecanje je na rasporedu od 11. do 13. listopada na plaži i obalnom području ispred Falkensteiner Premium Campinga Zadar na Boriku.

MotoSurf je prvi put službeno priznat kao sportska disciplina za nadolazeće 2025 World Games, što čini ovoj događaj ključnim za sve natjecatelje koji sanjaju o plasmanu na natjecanje u Kini. Na spektakularnom Falkensteiner Resorts GP of Croatia očekuje se dolazak više od 100 vrhunskih sportaša iz 20 zemalja, s četiri kontinenta, spremnih odmjeriti snage u adrenalinskoj borbi. Gledatelje očekuje vikend prepun uzbuđenja, akcije i neviđenih performansi, koji će Zadar ispuniti sportskim duhom.

Spoj adrenalina, vještine i nevjerojatnih performansi

U petak su na rasporedu slobodni treninzi i kvalifikacije, u subotu će se održati utrke po grupama, a nedjelja je rezervirana za utrke po grupama i finale.

Na ovogodišnjem UIM MotoSurf World Championshipu natjecatelji će odmjeriti snage u osam kategorija, uključujući Elite, Women, Stock, Stock R, Junior Boys, Junior Girls, Masters i Electric Challenge. Svaka od kategorija donosi jedinstven spoj adrenalina, vještine i nevjerojatnih performansi na vodi.

U elitnoj klasi pažnju će zasigurno plijeniti Matyáš Novotný iz Češke, trenutni lider svjetskog prvenstva, koji svojom brzinom i tehnikom postavlja nove standarde u MotoSurfingu.

U Stock klasi, borba za vrh bit će posebno napeta – Minseong Kim iz Južne Koreje, aktualni svjetski prvak i trenutačni lider, pokušat će obraniti svoju titulu, dok će Antony Squire, američki prvak, dati sve od sebe da mu to ne pođe za rukom. Među ženama dominantna je Eliska Matouskova, koja s punim pravom drži status trenutne liderice. Njezina borbenost i odlučnost čine je jednom od najzanimljivijih natjecateljica ovogodišnjeg prvenstva u Zadru.

Događaj će se odvijati na plaži i obalnom području ispred Falkensteiner Premium Campinga Zadar, stoga se stanovništvo moli za razumijevanje zbog povećane aktivnosti na tom području tijekom vikenda.

Podrška i suradnja lokalne zajednice ključne su za uspjeh ovog međunarodnog događaja, a svi su pozvani da se pridruže i osobno dožive strast, brzinu i uzbuđenju koje MotoSurf donosi u Zadar.


Reci što misliš!