Sport

Košarka, AdmiralBet ABA liga

Split nakon 12 godina senzacionalno slavio protiv euroligaša Zvezde

Split nakon 12 godina senzacionalno slavio protiv euroligaša Zvezde
Split/Renato Pezzi

Košarkaši Splita ostvarili su u trećem kolu regionalne ABA lige premijernu pobjedu, pred svojim navijačima su iznenadili i pobijedili Crvenu zvezdu 85-78 (18-16, 19-23, 23-22, 25-17).

Treća je to tek pobjeda Splićana protiv Crvene zvezde u regionalnoj ligi, ali i prva nakon daleke 2012. godine.

Cijela utakmica bila je posve izjednačena, premda su kroz prvo poluvrijeme uglavnom vodili gosti iz Beograda. Na odmoru je Crvena zvezda imala 39-37, a velika borba viđena je i u nastavku pa su gosti na kraju treće dionice imali tek minimalnu prednost 61-60.

Neizvjesna borba trajala je i u zadnjoj četvrtini koju su Splićani prelomili na svoju stranu u završnici. Prvo je Tišma pogodio tricu dvije i pol minute prije kraja za 74-71, dok je Jordano ubacio tricu za 77-71 dvije minute prije kraja. Bio je to ključni bijeg Splićana i sve do kraja favorizirana Crvena zvezda nije imala snage za preokret.

Sa 17 poena Shannon Shorter je bio prvi strijelac Splićana. Tome je dodao po pet skokova i pet asistencija. David Škara je ubacio 16 uz sedam skokova i tri dodavanja. Antonio Jordano je dodao 14 uz pet asistencija, a 14 poena je ubacio i Krešimir Ljubičić.

Zadar i Cibona su na omjeru 1-1, dok Split sada ima pobjedu i dva poraza.

U ponedjeljak će utakmicu trećeg kola odigrati košarkaši Zadra koji gostuju kod Studentskog centra. Dvoboj počinje u 19 sati.

ABA liga, 3. kolo:

Split - Crvena zvezda 85-78

Standings provided by Sofascore

Reci što misliš!